ΕΛΛΑΔΑ

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στεφάνι με τα αγαπημένα του λουλούδια από την Άννα-Μαρία

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στεφάνι με τα αγαπημένα του λουλούδια από την Άννα-Μαρία
Intime news

Η ξεχωριστή ιστορία πίσω από το στεφάνι που άφησε η πρίγκιπισσα της Δανίας Άννα-Μαρία στον αγαπημένο της Κωνσταντίνο

Πολλά ήταν τα πρόσωπα που έστειλαν στεφάνια στη Μητρόπολη Αθηνών ώστε να εκφράσουν τη θλίψη τους για την απώλεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, στο πλαίσιο της κηδείας του που έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα στις 12 το πρωί της Δευτέρας.

Αυτό που ξεχωρίζει ωστόσο είναι το στεφάνι της αγαπημένης του συζύγου και πριγκίπισσα της Δανίας, Άννας Μαρίας. Πρόκειται για ένα στεφάνι αποτελούμενο από τα αγαπημένα λουλούδια του τελευταίου Έλληνα μονάρχη, τα μίγκε. και μια κορδέλα όπου αναγράφεται «Η Αγαπημένη σου Αννα Μαρία».

Κρατώντας μια ανθοδέσμη με αυτά τα σπάνια λουλούδια, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος παντρεύτηκε την Άννα - Μαρία στις 18 Σεπτεμβρίου του 1964 και για αυτό τον λόγο αποτελούν μια πολύ ξεχωριστή επιλογή.

Γνωστό ως ο «Κρίνος της κοιλάδας» ή αλλιώς το «δάκρυ της Παναγίας», το μιγκέ είναι ένα φυτό δάσους με γλυκά αρωματικά, κρεμαστά, λευκά άνθη σε σχήμα καμπάνας. Είναι σύνηθες να χρησιμοποιείται σε γάμος ενώ το κόστος του είναι πολύ ακριβό όταν δεν βρίσκεται στην εποχή του. Είχε χρησιμοποιηθεί και στη νυφική ​​ανθοδέσμη στον γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Στη « γλώσσα των λουλουδιών », το κρίνο της κοιλάδας σημαίνει την επιστροφή της ευτυχίας.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στη Μητρόπολη οι γιοι του Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος

Λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, έφτασαν στη Μητρόπολη οι τρεις γιοι του.

Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος κατέφτασαν λίγο πριν από τις 11:00, όπου μάλιστα έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα από ανθρώπους που ήταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο.

Με εμφανή τη συγκίνηση στο πρόσωπό τους, κατευθύνθηκαν προς τον Ιερά Μητρόπολη όπου μεταφέρθηκε και η σορός του πατέρα τους.