ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: «Ξαφνικά, σταμάτησε η καρδιά του» - Συγκλονίζει ο πατέρας του 10χρονου

Βόλος: «Ξαφνικά, σταμάτησε η καρδιά του» - Συγκλονίζει ο πατέρας του 10χρονου
Intime news - Φωτογραφία αρχείου

Ανείπωτη θλίψη για το θάνατο του 10χρονου Κωνσταντίνου στο Βόλο - Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του περιγράφοντας τις τελευταίες του στγιμές

«Την Παρασκευή το πρωί ανέβασε ξαφνικά πυρετό 39,5. Είχε και την παράλυση και δεν μπορούσε να μας το πει. Του έκαναν εισαγωγή στο νοσοκομείο κανονικά, όμως δεν του έδωσαν τίποτα. Άρχιζαν και γίνονταν μπλε τα δάχτυλα και τα χείλη του». Με αυτά ακριβώς τα λόγια περιέγραψε ο πατέρας του 10χρονου, μίλωντας στο Star, τις εφιαλτικές στιγμές στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου ο γιος του άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Κωνσταντίνος φοιτούσε στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς και κατέληξε από οξεία μυοκαρδίτιδα στο «Αχιλλοπούλειο», όπου νοσηλευόταν την Παρασκευή (23/01).

«Η σύζυγός μου είδε το παιδί και βγήκε από το δωμάτιο. Έβαλε τις φωνές και εκεί άρχισαν όλοι να τρέχουν πανικόβλητοι. Όλα αυτά σε ένα απλό δωμάτιο κλινικής. Καμία σχέση με ΜΕΘ, ούτε διασωληνωμένο δεν ήταν το παιδί» συνέχισε μιλώντας ο πατέρας για το τραγικό περιστατικό.

Μάλιστα, ο κ. Χρήστος συγκλονίζει λέγοντας ότι η καρδιά του παιδιού σταμάτησε να χτυπά ξαφνικά και ενώ γινόταν προσπάθεια να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο. «Στον Βόλο ΜΕΘ Παίδων δεν υπάρχει. Μου είπε η διευθύντρια ότι μίλησαν με το Πανεπιστημιακό στη Λάρισα αλλά δεν ήταν έτοιμη. Μίλησαν με το Ιπποκράτειο και άκουσα ότι είπαν πως αν το παιδί δεν είναι διασωληνωμένο, δεν μπορούν να το δεχτούν. Ξαφνικά, σταμάτησε η καρδιά του»

«Ηταν 30 άτομα από πάνω του και προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν χωρίς μηχανήματα αλλά με ΚΑΡΠΑ».

Παρέμβαση εισαγγελέα για το θάνατο 10χρονου από οξεία μυοκαρδίτιδα

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή έγινε παρέβαση από την Εισαγγελία του Βόλου στην υπόθεση θανάτου του 10χρονου μαθητή .

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η Εισαγγελέας του Βόλου επικοινώνησε προφορικά με τον διοικητή του 1ου Αστυνομικού Τμήματος και του ζήτησε να ξεκινήσει έρευνα ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρξε ο ορθός χειρισμός της περίπτωσης από τους εμπλεκόμενους.

Όπως ανέφερε η ιστοσελίδα taxydromos.gr, το αγοράκι την Παρασκευή παρουσίασε υψηλό πυρετό και οι γονείς του τον πήγαν στο νοσοκομείο του Βόλου, στην Παιδιατρική Κλινική. Όπως διαγνώστηκε, ο 10χρονος Κωνσταντίνος είχε κολλήσει γρίπη τύπου Α και του χορηγήθηκε η απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή. Παρά το γεγονός ότι ο πυρετός άρχισε να υποχωρεί και η διευθύντρια της Παιδιατρικής, Αναστασία ΑναστασίουΚατσιαρδάνη ήταν αισιόδοξη ότι το παιδί θα πάρει εξιτήριο το Σάββατο, ξαφνικά η υγεία του επιδεινώθηκε.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής, η γρίπη προκάλεσε οξεία μυοκαρδίτιδα στον 10χρονο Κωνσταντίνο. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, το παιδί έφυγε από τη ζωή και σκόρπισε τη θλίψη στην οικογένεια και τους οικείους του.

Οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές του από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς ήταν σε ανοικτή γραμμή με τους γονείς έτσι ώστε να μαθαίνουν τα νέα για την υγεία του και συγκλονίστηκαν από τον θάνατό του. «Είχαμε τον Κωνσταντίνο κοντά μας από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Φέτος ήταν μία καταπληκτική χρονιά, γιατί δεν είχε νοσήσει καθόλου. Εχουμε αρρωστήσει όλοι με την απώλεια. Εφυγε τόσο πρόωρα και γρήγορα από κοντά μας», ανέφερε συγκλονισμένος ο διευθυντής του σχολείου, Αποστόλης Μιχαλόπουλος.

«Είχε έναν καταπληκτικό εγκέφαλο. Παρά τη σπαστική τετραπληγία κατάφερε να φθάσει στο σημείο να ζωγραφίζει και να παίζει μουσική με το πόδι. Με τον φθαρμένο του λόγο μας έδινε θάρρος. Ηταν ένα παιδί που κουνώντας και μόνο τα βλέφαρά του, έλεγε τόσα πολλά. Πρόσφερε με την παρουσία του στο σχολείο. Ηταν η μασκότ μας. Όταν έλειπε όλοι το καταλαβαίναμε. Ηταν ένα πλάσμα που με την παρουσία του γέμιζε τον χώρο. Και φυσικά είχε στο πλευρό του δύο καταπληκτικούς γονείς, συνοδοιπόρους στο σχολείο μας που έχουν βοηθήσει με τον τρόπο τους κι άλλους γονείς», πρόσθεσε ο ίδιος.