ΕΛΛΑΔΑ

Ψευτογιατρός: Έταζε σε ασθενή με σκλήρυνση ότι θα κάνει windsurfing - Νέα ντοκουμέντα

Ψευτογιατρός: Έταζε σε ασθενή με σκλήρυνση ότι θα κάνει windsurfing - Νέα ντοκουμέντα

Συνεχίζονται οι αποκαλυπτικές μαρτυρίες από θύματα του φερόμενου ως ψευτογιατρού - Ξεγέλασε νεαρή με σκλήρυνση κατά πλάκας λέγοντας της ότι το καλοκαίρι θα κάνει... windsurfing 

Δεν έχουν τέλος οι μαρτυρίες από ασθενείς οι οποίοι έπεσαν θύματα του φερόμενου ως ψευτογιατρού, με μερικές περιπτώσεις εξαπάτησης να ξεπερνούν τα όρια της ανθρώπινης λογικής.

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται ένα ντοκουμέντο από τη συνάντηση του υποτιθέμενου νευρολόγου με μια νεαρή ασθενή και τη μητέρα της. Ο γιατρός ακούγεται να λέει στην κοπέλα με σκλήρυνση κατά πλάκας ότι θα αρχίσει να καλυτερεύει, χάρη στις , δήθεν πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζει ενώ ύστερα της τάζει πως το καλοκαίρι θα κάνει... windsurfing.

Συγκεκριμένα στο ντοκουμέντο που αποκάλυψε το MEGA, ο κατηγορούμενος λέει : «Σε έναν μήνα θα έχει τεράστια διαφορά από τώρα. Τώρα η διαφορά αυτή θα είναι ‘να μπορώ να οδηγήσω;’ Δεν το ξέρω αλλά ξέρω ότι θα έχει τεράστια διαφορά. Όπως και τώρα έχει τεράστια διαφορά από πριν έναν μήνα. Εσείς μπορεί να μην την καταλαβαίνετε άμεσα, αλλά ένα χτίσιμο ενός εγκεφάλου έχει τεράστια… είναι σαν και αυτό που σου έλεγα ότι έχεις ένα λάστιχο ξεφουσκωμένο με πέντε λίβρες και δεν πάει… το κάνεις 7 λίβρες δεν πάει… (…) Στο 20 ξεκινάει να πηγαίνει», έλεγε σε μητέρα ασθενούς με σκλήρυνση κατά πλάκας».

Και συνεχίζει:

«Στο πόσο γρήγορα θα απορροφήσει ο εγκέφαλός σου, είναι θέμα εγκεφάλου, αλλά συνήθως συμβαίνει γρήγορα. (…)Το καλοκαίρι είναι για wind surfing. Οι διαφορές σου θα είναι μεγάλες, ήδη είναι μεγάλες για αυτοάνοσο. Θα γίνεσαι συνέχεια καλύτερα».

Αλλά η κατάσταση της ασθενούς όχι απλώς δεν βελτιωνόταν με τον καιρό αλλά, αντιθέτως, χειροτέρευε και γινόταν πιο αδύναμη με την μητέρα να αναγκάζεται να επικοινωνήσει ξανά με τον 66χρονο.

Ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Θύμα: Ο καιρός περνάει, σημάδια δεν βλέπω τίποτα.

Ψευτογιατρός: Ναι… Καλά πάει όμως. Δυναμώνουν τα πόδια της, δυναμώνουν τα χέρια της, δυναμώνει η κίνηση…

Θύμα: Ποια δυναμώνει κύριε Τριανταφύλλου που ούτε το πιρούνι δεν μπορεί να πιάσει; Το ότι δεν μπορεί να σηκωθεί είναι πράγματα τα οποία τα έκανε και δεν τα κάνει και έχω αρχίσει και προβληματίζομαι πάρα πολύ

Στο μεταξύ, αυτή η υπεραισιοδοξία που της δώσατε από την αρχή ότι και καλά το καλοκαίρι θα είναι μία χαρά και όλα θα είναι καλά και θα αυτοεξυπηρετείται και θα πηγαίνει όπου θέλει. Όλο αυτό έχει γυρίσει μπούμερανγκ στην ψυχολογία της. Εσείς μπορεί να μην το ζείτε γιατί την βλέπετε μισή ώρα και φεύγετε. Εγώ όμως που είμαι όλη μέρα εκεί το ζω αυτό το πράγμα.

Ψευτογιατρός: Εντάξει, είχαμε την ατυχία αυτήν. Θα τη δω εγώ την Παρασκευή και θα σας πω.

Θύμα: Για πέστε μου. Αυτό το νευρικό που λέτε που θα της κάνετε τι είναι;

Ψευτογιατρός: Αυτό είναι νευρικό κύτταρο.

Θύμα: Δηλαδή; Εσείς καλά το λέτε, εγώ δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή;

Ψευτογιατρός: Έτσι λέγεται. Νευρικό κύτταρο. Το κεφάλι έχει κύτταρα και έχει και νευροδιαβιβαστές. Εμείς το κύτταρο το έχουμε κάνει, θα κάνουμε τον νευροδιαβιβαστή τώρα.

Θύμα: Πόσο στοιχίζει αυτό;

Ψευτογιατρός: Θα ρωτήσω επάνω και θα σας πω. Σήμερα την είδα από εκεί. Είναι πάρα πολύ καλά.

Θύμα: Γιατί εγώ αυτές τις τελευταίες μέρες δεν την βλέπω τόσο καλά.

Ψευτογιατρός: Είναι βαριά, αισθάνεται βαριά. Και επειδή αισθάνεται βαριά αισθάνεται ότι δεν μπορεί να πάει. Της εξήγησα ότι: ‘Δεν είναι ότι δεν μπορείς να πας. Να πας μυϊκά μπορείς. Αισθάνεσαι όμως κουρασμένη. Αισθάνεσαι δηλαδή ότι είσαι βαριά. Ότι δε θέλεις. Ότι θέλεις να κοιμάσαι’

Αυτή είναι σε εισαγωγικά η παρενέργεια των πεπτιδίων αλλά έτσι πρέπει να είναι όμως, για να ξέρουμε ότι δουλεύει ο εγκέφαλος. Ότι τα απορροφάει. Της είπα ότι μετά τη θεραπεία που θα κάνουμε θα αραιώσουμε τα πεπτίδια τέσσερις εβδομάδες μετά και μετά θα γίνεται ένα την εβδομάδα. Οπότε μετά θα αρχίσεις να έχεις πολύ μεγάλη άνοδο.

Χρέωνε 15.000 ευρώ μια ένεση κυττάρων

Στο μεταξύ οι ασθενείς και οι συγγενείς τους που επισκεπτόντουσαν τον 66χρονο στο γραφείο του, έβλεπαν τα περίφημα φιαλίδια που εκείνος τα υπερχρέωνε για τις θεραπείες και τα οποίακατέσχεσε η αστυνομία.

Ακολουθεί διάλογος με ένα από τα θύματα που καταγράφηκε σε ντοκουμέντο του MEGA:

Θύμα: Είναι όλα από Γερμανία δηλαδή;

Ψευτογιατρός: Ναι ναι ναι, αυτά είναι όλα εργαστηρίου. Δεν πωλούνται στα φαρμακεία, να πας σε ένα φαρμακείο να το πάρεις.

Θύμα: Αυτό κάνει 200 ευρώ. Τι να το κάνει το φαρμακείο. Να το πάρει και να το έχει στοκ;

Τα έφερνε μόνο εκείνος γιατί στα φαρμακεία θα έμεναν, όπως έλεγε. Το 2006 δήλωνε γιατρός και προσπαθούσε να πείσει ότι η δήθεν πρωτοποριακή θεραπεία που ακολουθεί με έναν Γερμανό συνεργάτη του κάνει θαύματα. Θεραπεύει ανίατες ασθένειες και κάνει ακόμα και καθηλωμένους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας να περπατούν.

Θύμα: Τι είχε;

Ψευτογιατρός: Αυτός είχε σκλήρυνση.

Θύμα: Κι αυτός; Κι ήταν τόσο χάλια και περπατάει;

Ψευτογιατρός: Μαζί μας θεραπεία 1,5 χρόνο

Θύμα: Και πόσο καιρό είχε σκλήρυνση;

Ψευτογιατρός: 10 (χρόνια). Είχε ατροφία.

Θύμα: Και τώρα δεν περπάταγε έτσι; Απλά τώρα τον έχετε…

Ψευτογιατρός: Μην τον βλέπεις τώρα αυτόν. Θα τον δεις περπατάει παράξενα λίγο ακόμα. Γιατί είχε ατροφήσει το πόδι του. Δεν είχε πόδι.

Θύμα: Τώρα είναι καλύτερα ή απλά πάει…

Ψευτογιατρός: Τώρα πάει μια χαρά. Είναι Έχει σταματήσει και ανεβαίνει. Γίνεται καλύτερα το πόδι του, αρχίζουν και δουλεύουν τα πόδια του τώρα. Φαντάσου αυτό είχαν νεκρωθεί, δε δούλευε

Διαβάστε επίσης:

Ψευτογιατρός: «Χωρίς τη θεραπεία μας, σου μένουν τέσσερα χρόνια ζωής» – Τι έλεγε στους ασθενείς

Ψευτογιατρός: Από το 2006 η δράση του - Βίντεο ντοκουμέντο με τον ίδιο να ζητά λεφτά

Ψευτογιατρός: Δύο νέες καταγγελίες από εξαπατημένους ασθενείς στα χέρια των Αρχών