ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: Σε απεργία πείνας η μητέρα της 12χρονης – Θα υποβάλλει νέο αίτημα αποφυλάκισης

Σεπόλια: Σε απεργία πείνας η μητέρα της 12χρονης – Θα υποβάλλει νέο αίτημα αποφυλάκισης

Απεργία πείνας ξεκίνησε η μητέρα της 12χρονης από τα Σεπόλια – Αναμένεται να υποβάλλει νέο αίτημα αποφυλάκισης, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Απόστολο Λύτρα

Απεργία πείνας ξεκίνησε η μητέρα της 12χρονης που κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία της κόρης της. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της 37χρονης που παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού, Απόστολος Λύτρας, αφορμή ήταν η απόρριψη της προσφυγής της για αποφυλάκιση.

«Κατά πλειοψηφία απερρίφθη η προσφυγή της. Υπήρχε μια δικαστής εξαιρετική, η οποία πραγματικά σε 40 σελίδες προσέφερε στο συγκεκριμένο βούλευμα για ποιους λόγους πρέπει να αφεθεί ελεύθερη η μητέρα. Οι άλλοι δύο δικαστές είχαν διαφορετική άποψη και δυστυχώς θα παραμείνει στην φυλακή. Εμείς βέβαια, με το που παρέλθει η νόμιμη προθεσμία θα υποβάλλουμε εκ νέου αίτημα αποφυλάκισης. Νομίζω ότι το θέμα με την μητέρα δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να σταθεί σε οποιοδήποτε δικαστήριο», ανέφερε ο κ. Λύτρας μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Οι δικαστικές αρχές δέχονται αυτά που λέει η 12χρονη α λα καρτ»

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της 37χρονης η οικογένεια είναι σε τραγική κατάσταση και τα παιδιά τούς λείπει η μητέρα τους. «Τα ίδια τα παιδιά, λένε, και γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι η μητέρα δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Η 12χρονη έχει καταθέσει το ίδιο, κατ’επανάληψη και βλέπουμε τις δικαστικές αρχές να πιστεύουν τη 12χρονη α λα καρτ, δηλαδή σε κάποιες περιπτώσεις δέχονται ακριβώς αυτά που λέει, στην περίπτωση της μητέρας, είδαμε ότι δεν δέχονται ακριβώς αυτά που λέει», σημείωσε.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

Μητέρα 12χρονης: «Αν είχα απέναντί μου τον Ηλία Μίχο, θα τον είχα σκοτώσει»

Στο μεταξύ η μητέρα της 12χρονης που παραμένει στη φυλακή, υποστηρίζει ότι είναι αθώα και αναφέρει πως αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, θα σκότωνε τον Ηλία Μίχο αν τον είχε μπροστά της.

«Έκανα το λάθος που άκουσα τη ΓΑΔΑ που μου είπε να μην τον πλησιάσω και να μην δώσω κάποιο στοιχείο ότι τον έχω καταγγείλει», αναφέρει η 37χρονη, μιλώντας στο STAR και συνεχίζει: «Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, τώρα δε θα υπήρχε (σ.σ ο Μίχος) και θα ήμουνα δίκαια μέσα και όχι άδικα».

Η μητέρα της 12χρονης αρνείται την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας, τονίζοντας: «Έχω οκτώ παιδιά, έχω μεγαλώσει δύο κορίτσια μεγαλύτερα από την .... (σ.σ. λέει το όνομα της κόρης της), δηλαδή θα περίμενα αν είχα τέτοιες τάσεις, θα περίμενα η .... να πάει 12 χρονών για να γίνω μαστροπός στο παιδί, δηλαδή δεν είχα άλλα κορίτσια μεγαλύτερα να το κάνω; Θα περίμενα να μεγαλώσει το συγκεκριμένο παιδί, να κάνω σε αυτό; Γιατί;».

Η ίδια, όμως, αφήνει και αιχμές για την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο μαγαζί του Ηλία Μίχου. «Αυτά βρέθηκαν στη σκάλα που πήγαινε στο υπόγειο. Σε ένα σημείο, λοιπόν, που ξέρουν ότι στο υπόγειο βιαζόταν το παιδί. Πώς δεν έψαξαν εκεί και βρέθηκαν μετά, και δεν βρέθηκαν από την αστυνομία. Ενας Πακιστανός πήγε και τα έδωσε όταν έμαθε ότι το συγκεκριμένο μαγαζί που καθάριζε ήταν του Μίχου», είπε η μητέρα της 12χρονης.

Διαβάστε επίσης:

Ηλίας Μίχος: «Σκέφτομαι τι έχω κάνει και δεν μπορώ να πάρω ανάσα»

Σεπόλια - Μητέρα 12χρονης: «Αν είχα απέναντί μου τον Ηλία Μίχο, θα τον είχα σκοτώσει»

Σεπόλια: Παραμένει στη φυλακή η μητέρα της 12χρονης – Τι καταγγέλλει η θεία της