ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Ανοίγουν τα τηλέφωνα της νηπιαγωγού που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικα

Καβάλα: Ανοίγουν τα τηλέφωνα της νηπιαγωγού που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικα
INTIME NEWS

Καβάλα: Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τις οικογένειες των δύο θυμάτων μίλησε στο Newsbomb.gr

Η υπόθεση με την 41χρονη νηπιαγωγό, που εις βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης, για ασέλγεια σε δύο παιδιά ηλικίας 4 ετών, συντάραξε την περιοχή της Καβάλας.

Οι καταγγελίες, ότι η νηπιαγωγός φέρεται να προχωρούσε σε ασελγείς πράξεις εις βάρος των ανηλίκων κατά τη διάρκεια του μαθήματος σε νηπιαγωγείο της Καβάλας, προκαλεί αποτροπιασμό και το άκουσμα ότι παρήγαγε και κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας, με θύματα τουλάχιστον τα δύο παιδιά, είναι άκρως αποκρουστικό. Οι πρώτες τέσσερις καταγγελίες έφτασαν στη Δικαιοσύνη κατά το τέλος της σχολικής περιόδου του 2022, ωστόσο αν και η υπόθεση αρχικά μπήκε στο αρχείο, μετά την προσφυγή των γονέων ήρθε πάλι στην επιφάνεια.

Οι ασελγείς πράξεις φέρεται να έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι και τον Μάιο του 2022, σύμφωνα με την Εισαγγελία Εφετών Θράκης.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τις οικογένειες των δύο θυμάτων σε βάρος της νηπιαγωγού στην οποία έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη που αφορά την κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια για ανήλικο που δε συμπλήρωσε τα 12 έτη, Χρυσόστομος Βελάκης, μίλησε στο Newsbomb.gr για την υπόθεση.

«Υποβλήθηκαν τέσσερις μηνύσεις κατά της νηπιαγωγού. Η τελευταία ήταν η δική μου στις 04/07/22 και ήταν και αυτή που έδωσε έκταση στο θέμα», είπε αρχικά ο δικηγόρος και συνέχισε λέγοντας:

«Η Πρωτόδικη Αντεισαγγελέας της Καβάλας την έβαλε εσφαλμένα στο αρχείο, όπως κρίθηκε από την Εισαγγελέα Εφετών Θράκης. Μάλιστα, η Αντεισαγγελέας της Καβάλας λίγο πριν το τέλος του 2022 τα έστειλε τα παιδιά σε ψυχολόγο, ενώ έπρεπε εκ του νόμου να τα δει παιδοψυχολόγος».

Ο κος Βελάκης επεσήμανε πως «οι γονείς έχουν καταγγελίες από τα παιδιά τους ότι έγιναν γενετήσιες πράξεις. Ωστόσο, οι δύο από τις τέσσερις οικογένειες δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά τα έξοδα και δεν κατέφυγαν σε προσφυγή. Η απόφαση της Εισαγγελέας Εφετών ήταν για κακουργηματική ποινική δίωξη. Η ποινή αυτή αφορά 10 χρόνια κάθειρξη. Η ασκηθείσα ποινική δίωξη είναι με το βαρύτερο ποινικό αδίκημα που προβλέπει ο ποινικός κώδικας για τα ανήλικα και συγκεκριμένα για τέλεση γενετήσιων πράξεων και όχι ασελγών, σε βάρος των ανηλίκων».

Το παρελθόν της νηπιαγωγού: Από το σχολείο σε υπηρεσία καθαριότητας

«Θα ζητήσουμε να διερευνηθούν τα τηλέφωνά της. Ήδη κατασχέθηκαν 4 με 5 τηλέφωνα. Τα δύο από αυτά ήταν τελευταίας τεχνολογίας αλλά βρέθηκαν σε τέτοιο βαθμό κατεστραμμένα ώστε να μην μπορούν να διεξαχθούν πληροφορίες», είπε ο κος Βελάκης.

Μάλιστα, σχολίασε στο Newsbomb.gr πως «παλαιότερα δούλευε σε σχολείο στον Λαγκαδά και την μετακινήσανε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο στην υπηρεσία καθαριότητας του Λαγκαδά. Μετά τον Λαγκαδά, ήρθε στο σχολείο της Καβάλας».

Η απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά της μικρούλας

Τον μήνα Φεβρουάριο, το 4χρονο κορίτσι άρχισε να εμφανίζει έντονα αισθήματα δυσφορίας και αρνητισμού. Σταμάτησε να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες που της άρεσαν, αναφέρει το Live News.

Προσέφευγε στην αγκαλιά της μητέρας της και επέμενε να παραμένει εκεί. Εκδήλωνε δυσφορία πηγαίνοντας στον παιδικό σταθμό.

Η μικρή άρχισε δειλά – δειλά να εξηγεί στη μητέρα της για ποιον λόγο δεν ήθελε να πάει στο σχολείο και ύστερα με βοήθεια παιδοψυχολόγου ήρθε η φρικτή αποκάλυψη.

«Όταν ρωτήθηκε η ανήλικη τι κάνουν με την κυρία και είναι μυστικό, έβαλε το χεράκι της στα γεννητικά της όργανα και έδειξε με χειρονομίες τον τρόπο με τον οποίο η νηπιαγωγός την ακουμπά στο επίμαχο σημείο. Η ανήλικη έδειξε με το χεράκι της μία ασελγή πράξη που η εγκαλούμενη τελούσε εξακολουθητικά σε βάρος της ανήλικης. Συγκεκριμένα της αφαιρούσε το εσώρουχο και την θώπευε», καταγγελία ανηλίκου.

Καταγγελία για ασέλγεια σε 4χρονο αγόρι

Η νηπιαγωγός κατηγορείται πως ασέλγησε σε βάρος και ενός 4χρονου αγοριού. Τα όσα αποκάλυψε ο μικρούλης στη μητέρα του σοκάρουν.

«Άρχισε να γίνεται κακόκεφος, νευρικός και εκδήλωνε την άρνησή του για το σχολικό περιβάλλον, ενώ μέχρι τότε ήταν πάντα χαρούμενος. Ο 4χρονος εκμυστηρεύτηκε στην μητέρα του ότι η νηπιαγωγός του κατέβασε το παντελόνι και του έπιασε τα γεννητικά όργανα στην αίθουσα του νηπιαγωγείου όταν έλειπαν τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης», αναφέρει η καταγγελία 4χρονου αγοριού, σύμφωνα με το Live News.

«Δεν έχει προτίμηση στο φύλο. Τα ίδια έκανε και σε αγόρια και σε κορίτσια», είπε η μητέρα παιδιού που είναι 4 ετών.

Η εξέλιξη

Αναμένεται η υπόθεση να περάσει στα χέρια του ανακριτή ο οποίος με τη σειρά του θα ζητήσει των ηλεκτρονικών αρχείων της νηπιαγωγού, για καταθέσεις μαρτύρων και την εξέταση της 41χρονης γυναίκας.

Διαβάστε επίσης:

Καβάλα: Δίωξη σε γυναίκα νηπιαγωγό για ασέλγεια σε τέσσερα παιδάκια