ΕΛΛΑΔΑ

Ιδιοκτήτης σπιτιού σκότωσε ληστή!

Ιδιοκτήτης σπιτιού σκότωσε ληστή!

Νωρίτερα είχαν ρημάξει 3 σπίτια στην περιοχή της Παιανίας.

Νεκρός από τα πυρά ενός νεαρού Έλληνας έπεσε ένας 43χρονος αλλοδαπός που νωρίτερα είχε ληστέψει σπίτι στη διασταύρωση των οδών Σπ. Παπαγεωργίου και Μιχαλακοπούλου στην περιοχή της Παιανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα, μαζί με τον ξαδερφό συνεργό του, αναστάτωσαν μια ολόκληρη γειτονιά στην Παιανία, μπαίνοντας στα σπίτια και αρπάζοντας χρήματα και χρυσαφικά.

Το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στην Ασφάλεια ο 25χρονος δράστης Νίκος Δάβαρης, στις 02:50 οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι τους, στο οποίο διαμένουν με τους γονείς τους και τις κοπέλες τους, με σκοπό τη ληστεία. Ο ίδιος μαζί με τον αδερφό του, άκουσαν το θόρυβο και κατέβηκαν να δουν τι συμβαίνει. Έντρομοι αντίκρισαν τον ένα από τους ληστές να απειλεί με μαχαίρι τη μητέρα του. Τα δύο αδέλφια επιτέθηκαν στους δύο ληστές με αποτέλεσμα να τρέψουν σε φυγή.

Τα παιδιά, αλλά και οι γείτονες, τους οποίους είχαν ληστέψει νωρίτερα οι δύο Αλβανοί κακοποιοί, ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία έφτασε άμεσα στο σημείο, ξεκινώντας έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Ωστόσο δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους ληστές και έφυγαν.

Στις 03:50 οι δύο ληστές επιχείρησαν εκ νέου να μπουν σε άλλο σπίτι, στην ίδια γειτονιά. Μια γειτόνισσα όμως τους αντιλήφθηκε και άρχισε να φωνάζει δυνατά κλέφτες – κλέφτες.

Ο 25χρονος Νίκος Δάβαρης, φοιτητής κτηνιατρικής, άκουσε τις φωνές και βγήκε στο δρόμο με την καραμπίνα. Στη θέα του ληστή ο 25χρονος θόλωσε. Σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε τον 43χρονο ληστή.

Ο θάνατος του θύματος ήταν ακαριαίος, ενώ ο 25χρονος δράστης παραδόθηκε στην αστυνομία.

Ο δεύτερος δράστης των διαρρήξεων, ένας 52χρονος Αλβανός, παραδόθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Τι λέει ο δικηγόρος του 25χρονου

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 25χρονου δράστη, ο νεαρός κυνήγησε το ληστή, ενώ την ώρα που έτρεχε νόμιζε πως οι πυροβολισμοί του γείτονα ήταν προς εκείνον. Όπως δήλωσε ο κ. Αλεξανδράκης, ο 25χρονος Νίκος Δάβαρης δεν πυροβόλησε εσκεμμένα κατά του ληστή, αλλά το όπλο εκπυρσοκρότησε.