ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση F-4 Phantom: Θρήνος για τους δύο πιλότους μας – Τα συντρίμμια και η δύσκολη ταυτοποίηση

Πτώση F-4 Phantom: Θρήνος για τους δύο πιλότους μας – Τα συντρίμμια και η δύσκολη ταυτοποίηση

Βαρύ πένθος έχει καλύψει τις Ένοπλες Δυνάμεις μετά την επιβεβαίωση του θανάτου και του κυβερνήτη του F-4 Phantom, Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

Οι οικογένειες των δύο πιλότων μας είναι συντετριμμένες και κανείς δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει πώς τα δύο παιδιά έχασαν τόσο πρόωρα τη ζωή τους.

Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε το πρωί της Τετάρτης, δύο ημέρες μετά τη συντριβή του μαχητικού, με τις Αρχές να ανακοινώνουν πως βρέθηκαν στοιχεία που επιβεβαιώνουν πως ο Σμηναγός (Ι) Ευστάθιος Τσιτλακίδης είναι νεκρός.

Η ταυτοποίηση των δύο πιλότων έγινε μέσω DNA, από υλικό που είχε ληφθεί, ενώ και στα συντρίμμια είχαν βρεθεί στοιχεία που υποδήλωναν το τραγικό τέλος.

Στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Κατακόλου υπάρχουν ακόμα μικρά τμήματα του μαχητικού, ενώ τα μεγαλύτερα, μαζί με το κυρίως τμήμα της ατράκτου έχουν βυθιστεί σε πολύ μεγάλο βάθος. Εκεί εκτιμάται ότι βρίσκονται και οι κινητήρες του μαχητικού, που ενδεχομένως θα μπορέσουν να ρίξουν πως στα αίτια, ενώ και το καταγραφικό πτήσης πιθανότατα έχει χαθεί στα βάθη του Κυπαρισιακού κόλπου.

Τις επόμενες ημέρες που θα φτάσει στο Κατάκολο το ωκεανογραφικό «Ναυτίλος» που θα αναζητήσει στα μεγάλα βάθη της περιοχής το «κουφάρι» του μαχητικού.