ΕΛΛΑΔΑ

Πέτρος Τατσόπουλος: Συντηρεί την κόντρα με τον Φίλιππο Καμπούρη – «Θα τα πούμε στο δικαστήριο»

Πέτρος Τατσόπουλος: Συντηρεί την κόντρα με τον Φίλιππο Καμπούρη – «Θα τα πούμε στο δικαστήριο»
Glomex / Alpha TV

Ο Πέτρος Τατσόπουλος μίλησε για τη σύλληψή του μετά από μήνυση του Φίλιππου Καμπούρη για συκοφαντική δυσφήμηση και ξεκαθάρισε στον παρουσιαστή πως θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια.

Μερικές ώρες διήρκησε η κράτηση του Πέτρου Τατσόπουλου στο ΑΤ Ομόνοιας το βράδυ της Δευτέρας (31/1), όταν και συνελήφθη μετά από μήνυση σε βάρος του που κατέθεσε ο παρουσιαστής, και υποψήφιος βουλευτής, Φίλιππος Καμπούρης. Η μήνυση κατατέθηκε από τον Φίλιππο Καμπούρη για συκοφαντική δυσφήμηση αλλά και για προσβολή των θρησκευτικών του πιστεύω, κάτι που ο Πέτρος Τατσόπουλος αρνήθηκε εκ νέου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Οι δημοσιογράφοι είχαν έρθει λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, και γι’ αυτό έκανα και δηλώσεις πριν. Μετά ήρθαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά να τελειώσει η εκδήλωση. Ο κ. Καμπούρης είχε επαναλάβει πολλές φορές μέσα από την τηλεοπτική του εκπομπή πού θα βρίσκομαι, πρόσκληση προς τους Αστυνομικούς για να πάνε να με συλλάβουν. Αιφνιδιάστηκα, παρόλα αυτά, γιατί οι Αστυνομικοί δεν εισέβαλαν στο βιβλιοπωλείο και αυτό μου έδωσε την εντύπωση ότι μπορεί να είχαν έρθει για περιφρούρηση», ανέφερε ο Πέτρος Τατσόπουλος για το πώς έγινε η σύλληψή του.

«Φαντάστηκα, λοιπόν, ότι αφού επί 2 ώρες περίμεναν υπομονετικά, ότι θα είχαν έρθει για περιφρούρηση για να μην γίνουν έκτροπα σε περίπτωση που δημιουργούνταν κάποια αντισυγκέντρωση. Αιφνιδιάστηκα, δεν το περίμενα σε καμία περίπτωση. Μετά από μία πολύ σύντομη δήλωση, οδηγήθηκα στο Α.Τ. Ομονοίας», σχολίασε ακόμα.

Στη συνέχεια, επεσήμανε πως «Η δικιά μου ταλαιπωρία ήταν απειροελάχιστη. Η αντιμετώπιση μέσα στο Α.Τ. ήταν άψογη και βεβαίως ο Εισαγγελέας έκρινε πολύ γρήγορα, μέσα σε 2 ώρες, ότι θα πρέπει να αφεθώ ελεύθερος, κάτι που δεν το ήξερα. Έκρινε προφανώς από τα στοιχεία που είχε ότι μάλλον πρόκειται για κάποια φαιδρή ιστορία και δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθώ άλλο. Κατά πάσα πιθανότητα, θα πάρει τακτική δικάσιμο και με τον κ. Καμπούρη θα τα πούμε στο δικαστήριο. (…) Εικάζω ότι στο Αστυνομικό τμήμα θα έκριναν ότι αν δεν έρχονταν να με συλλάβουν, θα μπορούσε να βγει την επομένη και να πει ότι δεν εφάρμοσαν το γράμμα του νόμου».

Ο Πέτρος Τατσόπουλος απάντησε και στις κατηγορίες ότι έθιξε το θρησκευτικό συναίσθημα του Φίλιππου Καμπούρη, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «είναι μία μομφή που έχω ακούσει πολλές φορές. Όταν τις προάλλες μιλούσα για την εμπορία θαυμάτων, κάτι που συνδέεται έμμεσα με τον κ. Καμπούρη, είχαν βγει και έλεγαν “για όνομα του Θεού, προσβάλλεις τους Χριστιανούς”. Δεν προσβάλλω κανέναν».