ΕΛΛΑΔΑ

Ψευτογιατρός: Η πρώτη εμφάνισή του μπροστά στις κάμερες - Γιατί εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα

Υπόθεση ψευτογιατρού: Η πρώτη εμφάνισή του 66χρονου μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες
Ο 66χρονος.
Glomex

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του φερόμενου «ψευτογιατρού» μετά τις καταγγελίες σε βάρος του - Βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στο αστυνομικό τμήμα Κορωπίου.

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση του ψευτογιατρού Διονύση Τριανταφύλλου ο οποίος βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Κορωπίου το πρωί της Τετάρτης.

Ο «γιατρός» που «έπαιζε» με τη ζωή δεκάδων ασθενών υποσχόμενος πλήρη ίαση για διάφορες ασθένειες, ακόμα και για σκλήρυνση κατά πλάκας εμφανίστηκε φορώντας γυαλιά ηλίου και χειρουργική μάσκα ενώ δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση στα τηλεοπτικά μέσα που τον περίμεναν εκεί.

Ο φυσικοθεραπευτής που παρουσιαζόταν ως νευρολόγος, πέρασε το κατώφλι του αστυνομικού τμήματος της κατοικίας του, προκειμένου να δώσει το παρόν, όπως είναι υποχρεωμένος να κάνει τρεις φορές το μήνα.

Έλεγε ότι μπορεί να θεραπεύσει ακόμα και τυφλούς

Αποτροπιασμό προκαλούν οι μαρτυρίες για τη δράση του ψευτογιατρού και τον τρόπο με τον οποίο ο 66χρονος φυσικοθεραπευτής προσπαθούσε να ξεγελάσει τα θύματα του.

Μετά από τις περιπτώσεις ασθενών που είχαν απευθυνθεί στον δήθεν νευρολόγο για αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας και άλλες σοβαρές παθήσεις, γνωστή έγινε τώρα η υπόθεση μιας γυναίκας η οποία είχε χάσει την όραση της.

Η ίδια μιλώντας στο MEGA περιγράφει την εμπειρία της από τη συνάντηση με τον ψευτογιατρό και τον Γερμανό συνεργό του, οι οποίοι φτάσανε στο σημείο να ισχυριστούν ότι είναι δυνατό να αποκατασταθεί η όραση της γυναίκας έναντι 100.000 ευρώ.

«Εγώ πριν πάρα πολλά χρόνια, είχα ένα τροχαίο και έχασα την όρασή μου. Το πρόβλημά μου είναι νευρολογικό και, στόμα με στόμα, έφτασα στον 66χρονο και τον Γερμανό, που μου τον σύστησε ως γενετιστή και ειδικό νευρολόγο. Στο πρώτο ραντεβού, μου είπαν ότι θα επανακτήσω την όρασή μου», είπε αρχικά η γυναίκα.

Αλλά από την ώρα που πάτησε το πόδι στο ιατρείο του συνειδητοποίησε πως κάτι δεν πάει καλά: «Η υποψία, μου ήρθε από το πρώτο λεπτό. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος που παρουσιάζεται ως επιστήμονας με κύρος, να έχει σπίτι και ιατρείο κρυμμένο σε κάτι χωράφια. Το δεύτερο είναι ότι στο δήθεν ιατρείο υπήρχε ένας χώρος αναμονής σαν αυλόγυρος που είχε τους ασθενείς τον έναν δίπλα στον άλλον. Μου έκανε άσχημη εντύπωση».

Όταν ξεκίνησε να μιλά μαζί του, οι υποψίες της επιβεβαιώθηκαν.

«Του είπα ''μου εγγυάστε αυτό, θέλω να μου πείτε τι ζητάτε για να μου δώσετε την όρασή μου''. Τότε χωρίς ντροπή και αναστολή, μου είπε 100.000 ευρώ. Τότε ζήτησα εγγυήσεις. Του είπα ''τι έχετε δημοσιεύσει με την περίπτωσή μου, εργασίες, σε ιατρικά περιοδικά ή ό,τι σχετικό και θα ήθελα να μου συστήσετε και ανθρώπους που έχετε παρεμβεί με θετικό αποτέλεσμα».

Αλλά ο ψευτογιατρός δεν μπόρεσε να απαντήσει με σαφήνεια στις ερωτήσεις της γυναίκας.

«Εκεί αλλάξαν τα πράγματα, ζορίστηκε, το ηχόχρωμά του άλλαξε. Μου είπε ‘θα κάνω ό,τι μπορώ και σε εσάς, αλλά δεν ανήκετε στις εύκολες περιπτώσεις όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλα νευρολογικά ζητήματα’. Μου είπε ότι έχει περισσότερη εμπειρία στην σκλήρυνση κατά πλάκας και λιγότερη στη δική μου περίπτωση».

Όταν η γυναίκα επέμεινε και δεν έλαβε απαντήσεις, κατάλαβε πια ότι πρόκειται για απατεώνα.

«Έκλεισα την κουβέντα και είχα την γνώμη ότι έχω πέσει σε απατεώνα. Του είπα ‘έχω δύο σκέψεις, ή είστε γιατρός με έρευνα σε τέτοιου είδους θέματα αλλά σε πρώιμο στάδιο, ή είστε απατεώνας. Για τους δύο αυτούς λόγους δε θα συζητήσω άλλο μαζί σας», κατέληξε η ίδια.

Ψευτογιατρός: Οι δικαιολογίες στα θύματα όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά

Παράλληλα, νέοι διάλογοι με συγγενείς ασθενών του ψευτογιατρού που διαμαρτύρονταν για την επιδείνωση της υγεία των δικών τους ανθρώπων δημοσιεύει το MEGA, είναι χαρακτηριστική η συνομιλία που ακολουθεί με τις δικαιολογίες που επικαλείται ο 66χρονος.

Διάλογος μεταξύ ασθενή – ψευτογιατρού

Θύμα: Το παιδί τι γίνεται; Εμένα αυτό με ανησυχεί, χθες ο Γερμανός δεν ήταν ξεκάθαρος, εμένα άλλα μου είπε στο τηλέφωνο την τελευταία φορά που μιλήσαμε. Να συνεχίσω έτσι άλλα δύο χρόνια και να μου πεις ότι μέχρι εκεί πάει και να μην έχει πάει πουθενά;

Ψευτογιατρός: Η δικιά μας η γνώμη είναι ότι πάει πάρα πολύ καλά.

Θύμα: Η δικιά σου η γνώμη. Όσοι την βλέπουν, δεν έχει κανείς την ίδια γνώμη και μην προσπαθείς να με ακυρώσεις, γιατί εγώ τη ζω κάθε μέρα, κάθε μέρα

Ψευτογιατρός: Δεν θα σε ακυρώσω, απλώς εγώ εξυπηρετώ την κατάσταση αυτήν τώρα, διαφορετικά θα έπρεπε να ανεβαίνετε στη Γερμανία συνέχεια. Κάνω ό,τι μπορώ.

Θύμα: Να σου πω κάτι, εγώ όταν ξεκίνησα και μίλησα. Μίλησα για συγκεκριμένο πλάνο. Δεν μίλησα εξυπηρετώ, δηλαδή δεν κατάλαβα μου κάνει κανείς χάρη. Χάρη μου κάνετε;

Ψευτογιατρός: Εγώ;

Θύμα: Άσε εσένα, χάρη; Γιατί; Ακολουθώ ένα πρόγραμμα, από την στιγμή που δεσμεύεσαι να ακολουθήσω ένα πρόγραμμα οφείλεις να μου ολοκληρώσεις το πρόγραμμα, δεν είναι έτσι γουστάρουμε, ο κάθε ένας… Γιατί εγώ χθες τα πήρα όταν μου είπες θα σε παρατήσει, ποιος θα με παρατήσει; Τι είμαι να με παρατήσει.

Ασθενείς με καρκίνο και σκλήρυνση κατά πλάκας όχι μόνο δεν πηγαίνουν καλύτερα όπως υποσχόταν ο ψευτογιατρός, αλλά με το πέρασμα του χρόνου έδειχναν να καταρρέουν.

Θύμα: Εμένα μου είχατε πει ότι σε έναν χρόνο το παιδί, θα είναι αν μι τι άλλο αυτόνομο, πράγμα το οποίο δεν το έχει. Η μικρή είναι στο εντελώς αντίθετο, προσπαθεί μέχρι εκεί που δεν παίρνει, εγώ θέλω την ψυχολογία της, γιατί εγώ χθες πέθανα, πέθανα στην κυριολεξία.

Ψευτογιατρός: Εγώ κάνω ότι μπορώ για την ψυχολογία της και το ξέρεις. Εγώ γίνομαι βράχος και σπάει το κύμα επάνω μου και δέχομαι και τη δικιά σας απογοήτευση και κούραση και τα λοιπά.

Θύμα: Για εμένα δε μετράει τίποτα, δε μετράει ούτε η κούραση, ούτε τίποτα πέρα από το παιδί μου.

Ψευτογιατρός: Εννοώ βγαίνει επάνω μου, αλλά σας λέω και πάλι είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει. Ναι δεν είμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε, δεν είμαστε εκεί που θέλουμε. Αλλά…

Θύμα: Θα είμαστε εκεί που θέλουμε;

Ψευτογιατρός: Πιστεύω ότι θα είμαστε.

Σε κάθε παράπονο, σε κάθε πιεστική ερώτηση και μια απάντηση για να πέσει στάχτη στα μάτια. Όπως στην περίπτωση, όταν συγγενής άρχισε να ρωτάει γιατί η δήθεν θεραπεία δεν ήταν γνωστή σε γιατρούς του εξωτερικού που είχε μιλήσει.

Θύμα: Μιλούσα με μια φίλη μου στον Καναδά η οποία δουλεύει

Ψευτογιατρός: Τη Λίντα;

Θύμα: Ναι τη Λίντα… και η νύφη της. Έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την … και μιλούσα μαζί της και της είπα για την όλη διαδικασία και μου λέει δεν την ξέρω την όλη διαδικασία, αυτή δουλεύει σε κλινική εκεί.

Ψευτογιατρός: Σε κλινική αποκλείεται να την ξέρει, αν πάει στην Αλμπέρτα, στο Αλμπέρτα γιουνιβέρσιτι όμως, από την άλλη μεριά.

Θύμα: Μου είπε ότι και στο Αλμπέρτα και στο Βανκούβερ το κάνουν, αλλά το κάνουν με ανοσοκαταστολή.

Ψευτογιατρός: Ναι, ανοσοκατασταλτικά είναι, εε δεν έχει νόημα όμως.

Σχετικές ειδήσεις

Κούγιας - Δικηγόρος ψευτογιατρού: Όταν μιλήσω με τον κατηγορούμενο θα δω αν θα τον υπερασπιστώ

Ψευτογιατρός: Έλεγε ότι μπορεί να θεραπεύσει ακόμα και τυφλούς

Ψευτογιατρός: Η δράση του κρατούσε χρόνια - «Όταν τελείωσαν τα λεφτά, εξαφανίστηκε»