ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλλιτεχνών μπροστά από τη Βουλή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλλιτεχνών μπροστά από τη Βουλή
Πορεία καλλιτεχνών στο Σύνταγμα
Newsbomb.gr

Προειδοποιούν με νέα απεργία διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση των πτυχίων και των σπουδών τους, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι καλλιτέχνες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το Προεδρικό Διάταγμα οδηγεί στην υποβάθμιση των πτυχίων και των σπουδών τους.

Μάλιστα, χθες και σήμερα απεργούν με αποτέλεσμα δεκάδες θέατρα να παραμένουν κλειστά. Σύνθημά τους είναι «Η Τέχνη είναι επιστήμη» και «Έγκλημα κατά της Τέχνης. Κάτω, δεν θα περάσει».

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετέχουν επίσης σπουδαστές σχολών υποκριτικής, το Σωματείο Ελλήνων σκηνοθετών, μαθητές καλλιτεχνικών σχολείων και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Δημοσίων Μουσείων.

Όπως υποστηρίζουν οι καλλιτέχνες, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα προχωρήσουν σε νέα απεργία στις 8 Φεβρουαρίου.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Στο άγονο περιβάλλον που διαμορφώνει η Κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας. Ήδη γνωρίζουμε πως 50 θέατρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα (και άρα σχεδόν διπλάσιες στον αριθμό παραστάσεις που φιλοξενούνται σε αυτά) συμμετέχουν στην απεργία, ενώ στον οπτικοακουστικό τομέα 15 σήριαλ θα σταματήσουν τα γυρίσματα για δύο μέρες. Στην απεργία συμμετέχουν από χθες και όλοι οι καθηγητές των δραματικών σχολών μετά τη συμμετοχή που ανακοίνωσε χτες το Σωματείο Ανώτερων Ιδιωτικών Σχολών».