ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πότε θα αποφασιστεί αν θα μείνουν κλειστά ή ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική

Σχολεία, χιόνια
Το μεσημέρι της Κυριακής θα γίνει σύσκεψη για να αποφασιστεί αν θα μείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα. 
Eurokinissi/Φωτογραφία αρχείου

Το μεσημέρι της Κυριακής θα γίνει σύσκεψη για να αποφασιστεί αν θα μείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα

Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα έχει βάλει τη χώρα στην κατάψυξη... Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε συναγερμό και γι' αυτό πάρθηκαν έκτακτα μέτρα, όπως οι υποχρεωτικές αντιολισθητικές αλυσίδες αλλά και η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, προκειμένου να αποφευχθούν τα ευτράπελα του παρελθόντος λόγω του καιρού.

Το μόνο που πρέπει να οριστικοποιηθεί είναι εάν τελικά τα σχολεία θα είναι κλειστά ή ανοιχτά τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί το μεσημέρι της Κυριακής, οπότε και θα γίνει ειδική σύσκεψη.

Τα έκτακτα μέτρα για την Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»

  1. Είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα. Η Ελληνική Αστυνομία από το πρωί του Σαββάτου, θα πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους.
  2. Είναι εξαιρετικά πιθανό να απαγορευτεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων σε περιοχές με ιδιαίτερη χιονόπτωση. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.
  3. Ισχυρή σύσταση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.
  4. Σε περίπτωση που είναι αναγκαίο να μετακινηθούμε, προτού ξεκινήσουμε, ενημερωνόμαστε για την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες από την ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
  5. Είναι επίσης απαραίτητη, κάθε μέριμνα για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.