ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη - Το ωράριο σε Δημόσιο, καταστήματα

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη - Το ωράριο σε Δημόσιο, καταστήματα

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Αναλυτικά τι αποφάσισαν οι Περιφέρειες και η Πολιτική Προστασία για το άνοιγμα των σχολείων, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα

Έκτακτα μέτρα τίθενται σε εφαρμογή για αύριο Τρίτη λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που συνεχίζει να επηρεάζει με έντονα φαινόμενα και κυρίως χιόνια, ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας.

Έπειτα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη το απόγευμα της Δευτέρας, αποφασίστηκε να τροποποιηθεί το ωράριο λειτουργίας σε δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα σε ορισμένες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοιχτά αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου από τις 11:00 το πρωί στη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Επίσης, απαγορεύεται η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι τις 11.00 π.μ.

Επιπλέον, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, από τη Δευτέρα στις 20:00 και μέχρι νεωτέρας διακόπτεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Τέλος, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη, αύριο 7 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα θα προσέλθουν στις υπηρεσίες τους στις 10:00 το πρωί.

Η απόφαση αυτή αφορά τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Σχετική ανακοίνωση έχει ήδη εκδοθεί από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών.

Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στην Αττική

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, μετά από διαβούλευση με τους 66 δήμους της Αττικής, τις προβλέψεις της ΕΜΥ, τα αιτήματα των δημάρχων και με τη συμμετοχή των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη και Παιδείας Χ. Αλεξανδράτου προέβη στην απόφαση τα σχολεία περιοχών που αναμένεται να πληγούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί των περιοχών. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά και για συνθήκες επικράτησης παγετού και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών για αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου

Συγκεκριμένα τα σχολεία που δε θα λειτουργήσουν έπειτα και από εισήγηση των Δημάρχων:

Στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ, πλην των Δήμων Λαυρεωτικής και Βούλας -Βάρης- Βουλιαγμένης όπου θα λειτουργήσουν κανονικά. Ωστόσο μετά από αίτημα των δήμων σε Παιανία, Κορωπί και Σαρωνικό θα λειτουργήσουν οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Στην ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ θα είναι κλειστά πλην του Δήμου Μεγαρέων όπου θα λειτουργήσουν κανονικά. Στον ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ θα παραμείνουν σε όλους τους δήμους κλειστά (Συγκεκριμένα στους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Χολαργού, Ψυχικού, Μεταμόρφωσης, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Πεύκης -Λυκόβρυσης, Ηρακλείου).

Στον ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των δήμων Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Ηλιούπολης. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους λειτουργούν κανονικά.

Στην ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Περάματος. Από το δήμο Κερατσινίου λειτουργούν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά: 1) Δημοτικά 3ο/6ο/12ο/23ο.- 2) Γυμνάσια 1ο/2ο/4ο καθώς και το Ειδικό. 3) Λύκεια 1ο/2ο/3ο και το ΕΠΑΛ. Στο δήμο Κορυδαλλού θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από τα παρακάτω: 1. Δημοτικά 9ο/ 10ο/ 5ο /12ο 2. Νηπιαγωγείο 3ο/7ο /8ο / 18ο / 19ο /21ο 3. Γυμνάσιο 4ο / 5ο

Στο ΔΥΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ θα λειτουργήσουν όλα κανονικά εκτός Α) Στο δήμο Χαϊδαρίου που θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά: 1. Όλα στην περιοχή του Δάσους 2. Όλα στην περιοχή του Δαφνιού 3. 1Ο Λύκειο 4. 1ο Γυμνάσιο Β) Στο δήμο Πετρούπολης θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά: 1. Νηπιαγωγείο 1Ο /2Ο / 6Ο / 7Ο /12Ο /15Ο /16Ο/ 17Ο /17Ο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2. Δημοτικό 1Ο / 4Ο /7Ο /8Ο /9Ο 3. Γυμνάσιο 4Ο / 6Ο 4. Γενικό λύκειο 3Ο

Στο ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ και στα ΝΗΣΙΑ θα λειτουργήσουν όλα κανονικά. Σε όλες τις παραπάνω περιοχές που δεν θα λειτουργήσουν σχολεία συμφωνήθηκε να παραμείνουν κλειστές και οι λαϊκές αγορές.

Κλειστά την Τρίτη (7/2) τα σχολεία σε Φλώρινα, Κοζάνη και Αμύνταιο

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, λόγω της κακοκαιρίας, τα σχολεία στους δήμους Φλώρινας, Κοζάνης και Αμυνταίου. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν και στους τρεις δήμους κανονικά.

Αργότερα θα χτυπήσει το κουδούνι σε αρκετούς δήμους στη Δυτική Μακεδονία. Στον δήμο Βελβεντού Κοζάνης και στον δήμο Δεσκάτης Γρεβενών τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί.

Μια ώρα αργότερα θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Βοΐου και Νεστορίου. Στις 9.15πμ θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στους δήμους Καστοριάς και Γρεβενών. Τέλος στον δήμο Εορδαίας τα σχολεία θα λειτουργήσουν στις 10 το πρωί.

Σχετικές ειδήσεις

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας - Τι αποφασίστηκε

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Κορμοί δέντρων έπεσαν σε δρόμο στη Βόρεια Εύβοια