ΕΛΛΑΔΑ

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Η αποκάλυψη Λιάγκα και η αγωγή που ετοιμάζει ο Πέτρος Φιλιππίδης

Πέτρος Φιλιππίδης
Ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απόφαση του δικαστηρίου
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

«Να μην σεβαστούμε την απόφαση του δικαστηρίου;», διερωτήθηκε ο Γιώργος Λιάγκας, αναφερόμενος στην απόφαση για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μετά τη δικαστική απόφαση για τον Πέτρο Φιλιππίδη ξέσπασε, κάνοντας την πρώτη της τοποθέτηση. Ο Γιώργος Λιάγκας αναφέρθηκε στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, σημειώνοντας αρχικά: «Θα σας πω μία αλήθεια που δεν σας την έχω πει 11 μήνες τώρα. Το ξέρετε ότι με βρίζουν και με απειλούν όλες οι πλευρές στη συγκεκριμένη περίπτωση και γι’ αυτό κοιμάμαι ήσυχα το βράδυ. Η πλευρά Φιλιππίδη και το λέω για πρώτη φορά, θεωρεί ότι δεν ήμουν σωστός απέναντί του και ουσιαστικά με τη θέση μου στήριξα τις κυρίες. Και μου λένε ότι δεν βγαίνουν στην εκπομπή και δεν μου δίνουν πληροφόρηση.

Η πλευρά των κυριών μου λέει ότι δεν βγαίνει στην εκπομπή γιατί υποστηρίζει πως ήμουν απαράδεκτος και στήριξα τον Φιλιππίδη. Εγώ κοιμάμαι ήσυχα το βράδυ γιατί και οι δύο νομίζουν ότι είμαι εναντίον τους. Άρα κι εγώ αλλά και ως εκπομπή εδώ έχουμε κάνει κάτι καλά».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Λιάγκας πρόσθεσε: «Επίσης, να πω σε όσους μιλάνε για τηλεδίκες, όταν εκείνοι λένε κρίση δεν είναι τηλεδίκη, όταν άλλος λέει κρίση είναι τηλεδίκη; Και δεύτερον, να μην είμαστε υποκριτές. Την απόφαση της δικαιοσύνης τη γράφετε όλοι όσοι έχετε άποψη και κάνετε πραγματικά δίκες, στα παλαιότερα των υποδημάτων σας. Κι αυτή είναι η αλήθεια. Όλοι πιστεύετε αυτά που πιστεύατε πριν από την απόφαση. Δηλαδή κάποιες κυρίες λένε ότι είναι βιαστής, παρότι αθωώθηκε για τον βιασμό. Κάποιοι άλλοι λένε ότι είναι τελείως αθώος ο Φιλιππίδης παρότι καταδικάστηκε για τις 2 απόπειρες. Όλα τα άλλα είναι ψέματα κι εγώ δεν λέω ψέματα. Βγείτε και παραδεχτείτε το».

Τι είπε ο Γιώργος Λιάγκας για την Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Για την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ο Γιώργος Λιάγκας είπε: «Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου που συμφωνώ στα περισσότερα μαζί της, βγήκε και είπε ότι η πρώτη κυρία βιάστηκε. Άρα ποιος την πήρε την απόφαση; Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου; Κι εγώ μπορεί να πιστεύω ότι είμαι ο πάπας της Ρώμης. Να μην σεβαστούμε την απόφαση του δικαστηρίου που λέει ότι αποπειράθηκε να βιάσει δύο, του το αναγνωρίζουν και καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη; Αυτή είναι η αλήθεια μου.

Η Αναστασοπούλου που βγαίνει και λέει ότι ο Φιλιππίδης βίασε την πρώτη κυρία, δεν κάνει δίκη του ραδιοφώνου; Όταν έχεις δημόσιο λόγο, δίκη κάνεις. Οι άλλες εκπομπές κάνουν δίκη για την κα Αναστασοπούλου. Έλα τώρα…».

Πέτρος Φιλιππίδης: Κάνει αγωγή στην Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κινήθηκε νομικά και κατέθεσε αγωγή κατά της ηθοποιού. «Ένα κορίτσι που έχει βιαστεί δυο φορές δεν δικαιώθηκε», σχολίασε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου στις πρώτες τηλεοπτικές δηλώσεις της, μετά τη δικαστική απόφαση για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ο συνήγορός του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και αποκάλυψε πως την Δευτέρα ο πελάτης του θα καταθέσει αγωγή εναντίον της.

«Αυτή η δήλωση αποτελεί ευθεία αμφισβήτηση και προσβολή εκ μέρους της κα. Αναστασοπούλου της ομόφωνης αποφάσεως που βγήκε πριν από δύο μέρες. Δηλαδή τέτοια έλλειψη σεβασμού στη δικαιοσύνη που ομόφωνα, με την σύμφωνη πρόταση της εισσαγελέως, αθώωσε τον Πέτρο Φιλιππίδη και εξακολουθεί και λέει τον Πέτρο Φιλλιπίδη βιαστή κατ’ εξακολούθηση, δύο φορές, η κυρία Αναστασοπούλου.

Σας λέω, λοιπόν, ότι για αυτές τις δηλώσεις της κα. Αναστασοπούλου, η οικογένεια Φιλιππίδη είναι σε έξαλλη κατάσταση. Δηλαδή δεν σέβονται και δεν σέβεται η συγκεκριμένη ηθοποιός ότι ομόφωνα η ελληνική δικαιοσύνη τον κήρυξε αθώο για αυτές τις δύο κατηγορίες και τον ξαναλέει βιαστή.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει δώσει εντολή στο γραφείο μας να κατατατεθεί τη Δευτέρα αγωγή. Διότι είναι παντελής έλλειψη σεβασμού, όχι του τεκμηρίου της αθωότητας, ομόφωνης απόφασης».

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Τι είπε μετά τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μίλησε για πρώτη φορά μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τον Πέτρο Φιλιππίδη σύμφωνα με την οποία κρίθηκε αθώος για βιασμό και ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι στον ηθοποιό συγκεκριμένα επιβλήθηκαν οκτώ χρόνια κάθειρξης κατά συγχώνευση με αναστολή. Έτσι παραμένει ελεύθερος, καθώς το δικαστήριο έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

«Δεν τίθεται θέμα δικαίωσης παιδιά, δεν είναι αυτό το θέμα. Το ζήτημα είναι να σταματήσει μια κακοποιητική δράση και όλοι οι άνθρωποι που έχουν μέσα τους αυτές τις τάσεις να μην το κάνουν. Αυτό ήταν το ζήτημα. Δε νιώθω καλά. Δεν έχει “κάτσει” μέσα μας. Δεν είναι όλα προς τέρψιν του κοινού και των εκπομπών. Αλήθεια σας το λέω, δε νιώθω καλά να σχολιάζω τέτοια πράγματα. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει χαρά από πουθενά», ανέφερε αρχικά η Πηνελόπη Αναστασοπούλου για το θέμα δικαίωσης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θα πάρει πολύ χρόνο σε όλους και στα θύματα και στους θύτες να κάτσει λίγο όλο αυτό. Πάντα ήμασταν αγκαλιασμένες και είμαστε αγκαλιασμένες με όλες τις γυναίκες και όλους τους ανθρώπους. Το θέμα είναι ο κόσμος να μιλάει παιδιά, κι εσείς. Γιατί και στον δικό σας χώρο υπάρχουν πράγματα, κουνάτε όλοι τα κεφάλια, αλλά δε μιλάει κανείς. Για πάμε λίγο».

«Δεν το είχατε πάρει χαμπάρι εσείς ότι είχαμε δεχτεί λάσπη όλο αυτό το διάστημα; Είναι καινούργια πληροφορία; Μας είδατε εμάς τόσο καιρό να βγαίνουμε στα κανάλια να μιλάμε γι’ αυτό; Άλλοι έβγαιναν στα κανάλια, όχι εμείς. Ο κόσμος καταλαβαίνει και αντιλαμβάνεται. Ποια δημοσιότητα; Εμείς είμαστε άνθρωποι που δουλεύουμε 20-25 χρόνια. Είχαμε ανάγκη να πάρουμε τέτοια δημοσιότητα; Για ποιο λόγο να το κάνουμε αυτό; Μίλησα με την πρώτη καταγγέλλουσα γιατί την είχα έννοια. Τι να πεις; Ένα κορίτσι που έχει βιαστεί δυο φορές δε δικαιώθηκε. Παρ΄όλα αυτά, μίλησα μαζί της και αυτό που μου είπε είναι ότι νιώθει ότι έβαλε ένα λιθαράκι για να γίνει όλο αυτό που έγινε. Η υπεράσπιση της άλλης πλευράς ας λέει ό,τι θέλει, δε με ενδιαφέρει καθόλου» είπε χαρακτηριστικά στο τέλος των δηλώσεων της η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.