ΕΛΛΑΔΑ

Γηροκομείο - «κολλαστήριο» στον Κορυδαλλό: Σε καραντίνα μετά τις αποκαλύψεις

Γηροκομείο - «κολλαστήριο» στον Κορυδαλλό: Σε καραντίνα μετά τις αποκαλύψεις

Δεκάδες ηλικιωμένοι ζουν σε άθλιες συνθήκες σε γηροκομείο του Κορυδαλλού. Απαγορεύτηκε η είσοδος σε όλους τους συγγενείς.

Σε καραντίνα είναι η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στον Κορυδαλλό, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κλειδωμένοι, να ζουν κάτω από συνθήκες που προκαλούν πολλά ερωτήματα.

Σήμερα, απαγορεύτηκε η είσοδος σε όλους τους συγγενείς των φιλοξενούμενων ενώ η είσοδος επιτρέπεται μόνο στους εργαζόμενους και στον γιατρό που τους παρακολουθεί, καθώς ένας ηλικιωμένος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ενώ κάποιοι άλλοι φιλοξενούμενοι είχαν ψώρα. Κάποιοι άλλοι από τους ηλικιωμένους ήταν αφυδατωμένοι.

Οι ηλικιωμένοι ήταν εγκαταλελειμμένοι στο γηροκομείο στον Κορυδαλλό, χωρίς μάλιστα να έχουν καμία ιατρική φροντίδα, ωστόσο, οι δικαστικές Αρχές αποφάσισαν να συνεχισθεί η λειτουργία του και να παρασχεθούν επιτόπου οι απαραίτητες ιατρικές βοήθειες.

Με εντολή εισαγγελέα το γηροκομείο θα παραμείνει ανοικτό και στα νοσοκομεία θα μεταφερθούν μόνο εκείνοι οι ηλικιωμένοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας. Άλλωστε, όπως σημειώνει η Περιφέρεια Αττικής, η άδειά του είχε ανακληθεί από το 2020, «ωστόσο υπήρξε προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά περί αναστολής εκτέλεσης των τριών αποφάσεων της Περιφέρειας για αναστολή και σφράγιση της μονάδας».