ΕΛΛΑΔΑ

Σε άθλιες συνθήκες ηλικιωμένοι σε γηροκομείο στον Κορυδαλλό - Γιατρούς στέλνει το υπουργείο Υγείας

γηροκομείο
Οι ηλικιωμένοι βρέθηκαν σε άσχημη κατάσταση
PIXABAY

Σε άθλιες συνθήκες βρέθηκαν ηλικιωμένοι σε ιδιωτικό γηροκομείο στον Κορυδαλλό - Η Περιφέρεια Αττικής διενήργησε έλεγχο μετά από καταγγελίες - Γιατρούς στέλνει η 2η Υγειονομική Περιφέρεια. 

Εγκαταλελειμμένους και σε άσχημη κατάσταση, βρήκαν τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνταν σε ιδιωτικό γηροκομείο στον Κορυδαλλό, ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αφυδατωμένοι, με ψώρα και προσπαθούσαν να επιβιώσουν κλειδωμένοι μέσα στο κτήριο.

Η Περιφέρεια Αττικής δέχτηκε καταγγελίες και σήμερα, Παρασκευή (10/02/2023) πραγματοποίησε έλεγχο στη δομή. Οι ελεγκτές αναγκάστηκαν να σπάσουν τις αλυσίδες με τις οποίες είχε σφραγιστεί το κτήριο, ενώ οι εικόνες που αντίκρισαν στο εσωτερικό του, ήταν σοκαριστικές.

Ομάδα γιατρών από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια έχει φτάσει στο γηροκομείο, για να εξετάσει τους ηλικιωμένους και να διαπιστώσει εάν χρήζουν νοσηλείας ή όχι. Στην πρώτη περίπτωση, θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία.

Επίσης, έχει γίνει αναφορά στην Εισαγγελία, ενώ στο παρελθόν έχει επιβληθεί και πρόστιμο στο συγκεκριμένο γηροκομείο λόγω παραβάσεων.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Τουρκία: Νεκροί οι δύο Έλληνες της Αντιόχειας

Πυρκαγιά στο Ίλιον: Κινδύνευσε πενταμελής οικογένεια - Δύο παιδιά με εγκαύματα

Σάλος στη Λαμία: Μαθητές αποπειράθηκαν να δηλητηριάσουν συμμαθητή τους με ποντικοφάρμακο