ΕΛΛΑΔΑ

Για ανθρωποκτονία εν βρασμώ κατηγορείται ο 25χρονος

Για ανθρωποκτονία εν βρασμώ κατηγορείται ο 25χρονος

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση εν βρασμώ ψυχικής ορμής άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας, σε βάρος του 25χρονου νεαρού από την Παιανία ο οποίος σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα τον 43χρονο Αλβανό ληστή.

Ο εισαγγελέας έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του για αναγνώριση ελαφρυντικών στο πρόσωπο του νεαρού.

Μετά την δίωξη του εισαγγελέα οι περίπου 150 κάτοικοι, φίλοι και συγγενείς του νεαρού που βρίσκονται από νωρίς στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

«Είναι αθώος, το παιδί πρέπει να συνεχίσει τις σπουδές του», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Βάσει της δίωξης που ασκήθηκε στον 25χρονο, «σπάνε» τα ισόβια και το πλαίσιο ποινής που προβλέπεται είναι από 5 έως 20 χρόνια κάθειρξης. Αν όμως το δικαστήριο του αναγνωρίσει επιπλέον ελαφρυντικά η ποινή πέφτει από 2 χρόνια φυλάκιση έως 12 χρόνια κάθειρξη.

Ήδη ο κατηγορούμενος απολογείται ενώπιων του 4ου ειδικού ανακριτή, ο οποίος θα κρίνει εάν τελικά ο 25χρονος θα οδηγηθεί στη φυλακή ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Δάβαρης πρόκειται να επαναλάβει ενώπιον του ανακριτή όσα είπε στον εισαγγελέα Χαράλαμπο Λακαφώση. Δηλαδή, ότι παραπάτησε και εκπυρσοκρότησε το όπλο που κρατούσε και ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Αλβανό ληστή.