ΕΛΛΑΔΑ

Μαρτυρίες για το γηροκομείο-κολαστήριο στον Κορυδαλλό: «Όταν έκλειναν οι πόρτες, άρχιζε το μαρτύριο»

Μαρτυρίες για το γηροκομείο-κολαστήριο στον Κορυδαλλό: «Όταν έκλειναν οι πόρτες, άρχιζε το μαρτύριο»

Σοκάρουν οι μαρτυρίες για όσα συνέβαιναν μέσα στο γηροκομείο-κολαστήριο στον Κορυδαλλό, όπου οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι ζούσαν σε άθλιες συνθήκες.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, ηλικιωμένοι βρέθηκαν αφυδατωμένοι και κλειδωμένοι μέσα στα δωμάτια. Μάλιστα, αρκετοί διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με κορονοϊό, ακόμα και ψώρα.

Πρώην εργαζόμενη στο γηροκομείο μίλησε στο DEBATER και συγκλονίζει: «Όσο εργαζόμουν εκεί, τουλάχιστον ανά μια με δυο εβδομάδες χάναμε ασθενείς από την ταλαιπωρία και τις συνθήκες που βίωναν εκεί. Δεν υπήρχε καθόλου περίθαλψη, ούτε νοσηλευτική, ούτε ιατρική.

Πρέπει να βγουν να μιλήσουν όσοι ξέρουν τι γινόταν εκεί. Είχα κάνει και καταγγελία όταν έφυγα από εκεί. Έδεναν τους ασθενείς στα κρεβάτια και τα καλοριφέρ. Έβαζαν και ψυχιατρικά περιστατικά μέσα, λειτουργούσε και ως γηροκομείο και όσο εργαζόμουν εκεί το επισκεπτήριο συγγενών γινόταν 5 με 8 και από τις τρεις μέχρι τις 5 πίεζαν το προσωπικό να τα έχουν όλα στην εντέλεια για να μην αντιληφθούν κάτι οι συγγενείς των ηλικιωμένων».

«Στις οκτώ που έκλειναν οι πόρτες, άρχιζε το μαρτύριο των ηλικιωμένων. Το χειρότερο που είδα είναι με τους ηλικιωμένους που δεν είχαν συγγενείς και ζούσαν με τη σύνταξη τους εκεί μέσα, τους είχαν σε ράντζα κάτω στο ισόγειο και κοιμόντουσαν εκεί. Δεν είχαν τα κρεβάτια τους. Το προσωπικό ήταν ανειδίκευτο, αλλοδαπές που δεν ήταν νοσηλεύτριες. Δεν υπήρχαν λογοδοσίες και ιστορικά ασθενών, αν υπήρχαν μεταδιδόμενα νοσήματα. Όταν το κατήγγειλα δεν υπήρξε ανταπόκριση. Αρχικά είχε το γηροκομείο στη Νίκαια και μετά μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό…».

Επιχειρηματίας της περιοχής εκτιμά πως «πολλά στόματα θα ανοίξουν. Υπήρχαν άνθρωποι που πήραν τους δικούς τους ανθρώπους τους από μέσα πεθαμένους».

Όπως αναφέρει στο DEBATER, «πολλές κοπέλες πήγαιναν να δουλέψουν και τους έλεγαν ελάτε να σας δοκιμάσουμε. Αν μπορείτε να κάνετε τη δουλειά, τις έπαιρναν για 10 ημέρες και μετά τις έδιωχναν χωρίς να τις πληρώσουν. Καταγγέλλουν ότι το βράδυ κατέβαζαν τους ηλικιωμένους κάτω, τους έπλεναν και το πρωί τους έβαζαν πάνω στα κρεβάτια και οποίος πήγαινε μετά τα έβλεπε πεντακάθαρα. Έχουμε σοκαριστεί με όλο αυτό».

Κάτοικος περιοχής λέει ότι «υπήρχαν άνθρωποι που έφερναν τους δικούς τους ανθρώπους στο συγκεκριμένο γηροκομείο και αμέσως μετά τους έπαιρναν πίσω. Η κατάσταση ήταν τραγική μου έλεγαν. Πάντα κλειστές οι πόρτες, δεν μπορούσε να μπει κανένας μέσα».

Διαβάστε επίσης:

Γηροκομείο - κολαστήριο στον Κορυδαλλό: «Τους έδεναν στα καλοριφέρ και στα κρεβάτια»

Κορυδαλλός: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το γηροκομείο – κολαστήριο

Γηροκομείο - «κολαστήριο» στον Κορυδαλλό: Σε καραντίνα μετά τις αποκαλύψεις