ΕΛΛΑΔΑ

Γηροκομείο - Κορυδαλλός: «Δεν είχε κρεβάτι, την είχαν σε υπόγειο και πέθανε», λέει πρώην εργαζόμενη

Γηροκομείο - Κορυδαλλός: «Δεν είχε κρεβάτι, την είχαν σε υπόγειο και πέθανε», λέει πρώην εργαζόμενη
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη λειτουργία του γηροκομείου στον Κορυδαλλό.
Pixabay

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις πρώην εργαζόμενης του γηροκομείου στον Κορυδαλλό.

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τη λειτουργία του γηροκομείου στον Κορυδαλλό που καταγγέλλει πρώην υπάλληλος στην τηλεόραση της ΕΡΤ. Η ίδια αναφέρθηκε στις απάνθρωπες συνθήκες για τους τρόφιμους, με συνεχή περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας, που την έκαναν να παραιτηθεί.

Όπως υποστηρίζει, δεν προχώρησε σε επίσημες καταγγελίες, γιατί δεχόταν απειλές για τη ζωή της. Κακοποιήσεις ηλικιωμένων με μπουνιές και κλωτσιές, που δεν τις χωρά ο ανθρώπινος νους, περιγράφει πρώην εργαζόμενη στο γηροκομείο του Κορυδαλλού, όπου βρέθηκαν να διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες 41 ηλικιωμένοι. Ως πρωταγωνιστής των βασανισμών καταγγέλλεται στέλεχος του ιδρύματος.

«Εγώ θυμάμαι κάποιον που τον είχε κλειδωμένο για να συνετιστεί στον νεκροθάλαμο. Και μία κοπέλα που ξεκλείδωσε κρυφά και του έδωσε λίγο ψωμάκι, την απέλυσε», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου.

Όπως καταγγέλλει, για να χωρέσουν περισσότεροι ηλικιωμένοι στη δομή και να αυξήσει τα κέρδη του, έβαζε ανθρώπους να κοιμούνται στο υπόγειο. «Σε σημείο που εγώ έφυγα κλαίγοντας από εκεί, γιατί κατέβαζα κάτω άνθρωπο και με κοίταζε στα μάτια. Μη με πας στο υπόγειο, μυρίζει χλωρίνη και τα πλυντήρια κάνουν θόρυβο».

Σύμφωνα με στέλεχος της δομής, η πρώην εργαζόμενη έβρισκε πελάτες με τη βοήθεια κοινωνικής λειτουργού. Χαρακτηριστικά αναφέρει για περίπτωση ηλικιωμένης: «Είχε την περιουσία της, έτυχε να πάει στο νοσοκομείο, την παρέλαβε η κοινωνική λειτουργός και την έφερε σε αυτόν και την έκανε κυριολεκτικά “φυτό”».

Πρώην εργαζομένη αναφέρει ότι υπήρχαν ηλικιωμένοι που τραυματίζονταν αλλά δεν μεταφέρονταν στο νοσοκομείο. «Είχε πέσει, είχε σπάσει το πόδι της και δεν το είπε ποτέ σε συγγενείς, γιατί δεν είχε κρεβάτι, την είχαν σε υπόγειο, τη σηκώνανε με το ζόρι με σπασμένο πόδι, μέχρι που πέθανε. Δεν πήγαινε σε νοσοκομεία άτομα», τόνισε.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θα πάρουν τις επόμενες ημέρες καταθέσεις από τους ηλικιωμένους.

Στο «μικροσκόπιο» μπαίνει και ο θάνατος ηλικιωμένης μόλις μία ημέρα μετά την έρευνα των ελεγκτών της Περιφέρειας.

Σχετικές ειδήσεις

Νέα μαρτυρία για το γηροκομείο του τρόμου στον Κορυδαλλό: «Ζήσεις, πεθάνεις, θα μείνεις εδώ»

Γηροκομείο - Κορυδαλλός: «Ήταν στα πατώματα χτυπημένοι και με αίματα»

Γηροκομείο - Κορυδαλλός: «Φορούσαν γάντια του μποξ και χτυπούσαν ηλικιωμένους»