ΕΛΛΑΔΑ

Επιδότηση για ηλιακούς θερμοσίφωνες: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Οι δικαιούχοι

Επιδότηση για ηλιακούς θερμοσίφωνες: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Οι δικαιούχοι
Eurokinissi

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για ηλιακό θερμοσίφωνα – Ποιοι είναι δικαιούχοι

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα με τη επιδότηση για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα να φτάνει το 60% με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ.

Στην ΕΡΤ μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής (17/2), ο γενικός σύμβουλος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών, Μπάμπης Καούκης, αναφορικά για το πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για ηλιακό θερμοσίφωνα μέσω της πλατφόρμας allazothermosifona.gov.gr και αναφέρθηκε στο ποιοι είναι οι δικαιούχοι.

«Είναι πάρα πολύ καλό το πρόγραμμα» είπε αρχικά ο κ. Καούκης ο οποίος στην συνέχεια αναφέρθηκε εκτός στην οικονομική ωφέλεια για τους δικαιούχους αλλά και για την εξοικονόμηση ενέργειας. «Δεν είναι και πολλά τα χρήματα, αλλά είναι και καλό και για τη χώρα μας και την οικονομία, για την ενέργεια. Όπως τόνισε, οι αιτήσεις θα γίνουν μέσα από την πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr», σημείωσε ο ειδικός.

Αναφορικά με το πότε θα ξεκινήσει η δράση τόνισε ότι «οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα ενώ η επιδότηση για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα θα είναι 60% και η επίδοση θα είναι κλιμακωτή, με βάση το εισόδημα και αυτή θα δίνεται με voucher (κουπόνι)».

Σύμφωνα με τον κ. Καούκη ένα μέλος της οικογένειας θα κάνει την αίτηση σημειώνοντας το πρόγραμμα αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ και φτάνει τα 1.000 ευρώ. Και όπως είπε «είναι πολλά νοικοκυριά ακόμα που έχουν ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες και μπορούμε να διαλέξουμε μία οικία ή την κανονική, είτε δευτερεύουσα και για τη δευτερεύουσα οικία μας, που είναι ένα εξοχικό, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε δωρεάν».

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις Μαρτίου 2023: Πότε πληρώνονται

Έκπτωση 20% για αγορά καταπατημένου με κύρια κατοικία

Στα 9,3 δισ. ευρώ ανήλθαν οι εισαγωγές από την Ρωσία το 2022