ΕΛΛΑΔΑ

Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Παρόντες βασίλισσα Σοφία και υπουργοί της κυβέρνησης

Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Παρόντες βασίλισσα Σοφία και υπουργοί της κυβέρνησης
Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου κατά την αποχώρηση από τη Μητρόπολη, δέχθηκε κάποια χειροκροτήματα από πολίτες που ήταν εκεί.
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 12:00 το 40ήμερο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Σύσσωμη η οικογένειά του έδωσε το «παρών», όπως και η αδερφή του, βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας. Ποιοι υπουργοί της κυβέρνησης βρέθηκαν στη Μητρόπολη.

Το πρωί του Σαββάτου (18/2) τελέστηκε στην Ιερά Μητρόπολη της Αθήνας το 40ήμερο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Η οικογένεια του εκλιπόντος έδωσε σύσσωμη το «παρών», φτάνοντας λίγο πριν από τις 11:00 στη Μητρόπολη.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυξημένα, αλλά όχι τόσο υψηλά όσο στην κηδεία, ενώ και πάλι υπήρχε αρκετός κόσμους που βρέθηκε εκεί κρατώντας σημαίες με το στέμμα και χειροκροτώντας τα πρόσωπα της οικογένειας του τέως βασιλιά.

Πέρα από τους οικείους του τέως βασιλιά, όμως, στο μνημόσυνο βρέθηκαν και οι αδερφές του, με τη βασίλισσα Σοφία να χειροκροτείται μάλιστα από κάποιους πολίτες.

Επίσης, αρκετά πρόσωπα που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην κηδεία, έδωσαν το «παρών» στο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Μεταξύ αυτών και αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και πολιτικά πρόσωπα. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδεύτηκε από τη σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου, ενώ εκεί ήταν και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, όπως και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Το «παρών» έδωσε και η Φάνη Πάλλη Πετραλιά, αλλά και ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρότι η οικογένεια κράτησε χαμηλούς τόνους, υπήρξαν αρκετοί πολίτες που βρέθηκαν στη Μητρόπολη. Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών χειροκρότησαν την οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου όταν βγήκε από τον Ιερό Ναό, μετά το τέλος της τελετής.