ΕΛΛΑΔΑ

Τρίπολη: Μόνο με έναν ακτινολόγο το Πανακαρδικό Νοσοκομείο - Ανάγκη για στελέχωση ιατρών

Τρίπολη: Μόνο με έναν ακτινολόγο το Πανακαρδικό Νοσοκομείο - Ανάγκη για στελέχωση ιατρών
INTIME

Εδώ και έναν μήνα το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης λειτουργεί με έναν μόνο ακτινολόγο - Ανάγκη για στελέχωση ιατρικού προσωπικού

Με έναν μόνο ακτινολόγο λειτουργεί εδώ και έναν μήνα το Παναρκαδικό Νοσοκομείο σύμφωνα με καταγγελίες που έρχονται στο «φως».

Αν και το νοσοκομείο διαθέτει τμήμα ΜΕΘ, δυστυχώς δεν υπάρχει προσωπικό σε σημαντικές θέσεις προκειμένου να λειτουργεί σωστά και ομαλά το ίδρυμα υγειονομικής περίθαλψης. Μία από αυτές τις θέσεις είναι και εκείνη του ακτινολόγου μου.

Ως αποτέλεσμα τα μικρά περιστατικά περιμένουν αρκετό καιρό για να εξεταστούν ενώ στα σοβαρά περιστατικά ο γιατρός θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα πρέπει οι ασθενείς να διακομιστούν σε άλλο νοσοκομείο ή όχι.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ. Βασίλης Ψυχογιός μίλησε το πρωί της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου στο MEGA και αναφέρθηκε στο πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο το Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Ο κ. Ψυχογιός έκανε λόγο για γερασμένο προσωπικό με το νοσοκομείο να φτάνει στα όρια της ασφαλούς λειτουργίας. Όσον αφορά το ακτινολογικό επεσήμανε τη σημαντικότητά του καθώς είναι ένα απαραίτητο τμήμα για να γίνονται εξετάσεις και σε άλλα τμήματα. Τόνισε δε ότι δεν μπορεί να υπάρχει μόνο ένας ακτινολόγος για πέντε τμήματα του νοσοκομείου, ο οποίος θα εργάζεται συνεχόμενα 30 ημέρες.

«Γνωρίζουμε όλοι ότι τα δημόσια νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα. Έχουμε γερασμένο ιατρικό προσωπικό και είναι ένα από τα προβλήματα που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε. Έχουμε αγγίξει τα όρια ασφαλούς λειτουργίας», επισήμανε αρχικά.

«Το ακτινολογικό τμήμα του Παναρκαδικού δεν απασχολεί μόνο ένα τμήμα, αλλά έχει πέντε μηχανήματα. Το νοσοκομείο διαθέτει τμήματα που το ακτινολογικό είναι απαραίτητο για τη λειτουργία τους. Είναι πρακτικά ανθρωπίνως αδύνατο να καλύπτει και τα πέντε τμήματα ένας ακτινολόγος», συμπλήρωσε.

«Όχι μόνο ο μοναδικός ακτινολόγος δεν μπορεί να καλύψει όλα τα τμήματα που χρειάζεται το νοσοκομείο, αλλά επίσης είναι αδύνατο να ανταποκριθεί επί 30 ημέρες στις ανάγκες του νοσοκομείου.», κατέληξε ο πρόεδρος.