ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Κοκλώνης: Η απάντηση του παρουσιαστή για την εμπλοκή σε υπόθεση με ξέπλυμα χρήματος

Νίκος Κοκλώνης: Η απάντηση του παρουσιαστή για την εμπλοκή σε υπόθεση με ξέπλυμα χρήματος

 Νίκος Κοκλώνης: Ανάρτηση-απάντηση έδωσε ο γνωστός παρουσιαστής και παραγωγός για την φερόμενη εμπλοκή του σε υπόθεση με ξέπλυμα χρήματος

Με ανάρτηση του στο Instagram ο γνωστός παρουσιαστής και παραγωγός, Νίκος Κοκλώνης, απάντησε σε δημοσίευμα ιστοσελίδας που τον εμπλέκει σε υπόθεση που ερευνά η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

«Σχετικά με το δημοσίευμα του Documento, στο οποίο αναφέρεται το όνομά μου και ότι ελέγχομαι για νομιμοποίηση εσόδων, διευκρινίζω ότι:

1) Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερες από 7 χώρες, έχοντας επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, όπως και οι επιχειρήσεις μου, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο.

2) Αναρωτιέμαι πώς το Documento γνωρίζει ότι ελέγχομαι από κάποια αρχή, ενώ σε εμένα, τον «ελεγχόμενο», δεν έχει κοινοποιηθεί οτιδήποτε σχετικό.

3) Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια αφορούν τηλεοπτικές παραγωγές γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται από όλους σχεδόν τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι τηλεοπτικές παραγωγές των επιχειρήσεών μου είναι διαθέσιμες σε όλους μέσω των σταθμών. Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο.

4) Αποτελεί πάγια αρχή των εταιρειών μου και εμού να συνεργαζόμαστε και να διευκολύνουμε τις αρχές στην άσκηση του έργου τους. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον όποτε χρειαστεί.

5) Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να διαβάλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα».

Νωρίτερα, σήμερα, έγινε γνωστό ότι η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος με επικεφαλής τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, προχώρησε σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού, καθώς και 7 φυσικών πρόσωπων και εμπλεκομένων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 21). Το «Documento» υποστήριξε ότι μεταξύ των εμπλεκομένων είναι ο Νίκος Κοκλώνης, ο οποίος έσπευσε να απαντήσει, διαψεύδοντας το σχετικό δημοσίευμα.

Το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Απάτη, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και μια εγκληματική οργάνωση με διευθυντής της γνωστό τηλεοπτικό παραγωγό και παρουσιαστή εντοπίζει πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, το οποίο διαβάστηκε ήδη στην οικονομική εισαγγελία.

Μάλιστα, διατάχθηκε η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του γνωστού παρουσιαστή αρκετών σόου, καθώς εντοπίστηκαν ίχνη διάπραξης απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου που αγγίζει τα 22 εκατομμύρια ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Το 90σελιδο πόρισμα καταλήγει σε εντολή για δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και των εταιριών του γνωστού παραγωγού αλλά και 7 στενών συνεργατών του.

Στις σελίδες του πορίσματος περιγράφεται το στήσιμο «μαϊμού» εταιριών στο εξωτερικό, κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ γίνεται και λόγος για τουλάχιστον 13 εταιρίες, με εκπροσώπους «αχυρανθρώπους». Στις εικονικές εταιρίες ο παραγωγός φέρεται να εμφανίζει ως συμβεβλημένους με αυτές τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους του.

Κατά τους ελεγκτές, με αυτό τον τρόπο δεν κατέβαλε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, ενώ μετάφερε μαύρο χρήμα το οποίο «καθάριζε» στην Ελλάδα. Στα συμπεράσματα του πορίσματος σημειώνεται ότι δεν κατέβαλε ΦΠΑ, τον οποίο όμως εισέπραττε, ενώ γίνεται λόγος για ένταξη εταιρίας του σε πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που τρέχει στο Υπουργείο Ανάπτυξης και φέρεται να του είχε εγκριθεί χρηματοδότηση σχεδόν 10 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία όμως, πιθανότατα δεν έχει εκταμιευθεί ακόμα.

Από την Αρχή «έφυγαν» 21 διατάξεις δέσμευσης προς τραπεζικά ιδρύματα και υποθηκοφυλακεία, ενώ το πόρισμα έχει διαβιβαστεί στον Οικονομικό Εισαγγελέα που θα διενεργήσει την προκαταρτική έρευνα.