ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: «Ήταν μέσα στα τούνελ και δεν έπιανε το ραδιοτηλέφωνο»

Τέμπη: «Ήταν μέσα στα τούνελ και δεν έπιανε το ραδιοτηλέφωνο»
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και εντοπισμού εγκλωβισμένων - Ο πρόεδρος ομοσπονδίας σιδηροδρομικών μίλησε σχετικά με την Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

«Η εμπορική αμαξοστοιχία ήταν μέσα στα τούνελ και δεν έπιανε το ραδιοτηλέφωνο», ανέφερε μεταξύ άλλων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Γιάννης Ντίτσας, πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας σιδηροδρομικών.

Σύμφωνα με τον κ. Ντίτσα, νεκροί είναι οι δύο μηχανοδηγοί από την εμπορική αμαξοστοιχία, οι δύο μηχανοδηγοί της επιβατικής αμαξοστοιχίας και 4 άτομα προσωπικό κίνησης που βρίσκονταν στα βαγόνια.

«Η εταιρία γνωρίζει σε κάθε τρένο πόσα εισιτήρια έχουν κοπεί, με τη μόνη διαφορά για τους επιβάτες που δεν ταξιδεύουν για τον Α - Β λόγο. Δεν είναι σίγουρο ότι είχαν ανεβεί και οι 345 επιβατές στο τρένο. Επτά βαγόνια είχε η επιβατική αμαξοστοιχία. Η ανώτερη ταχύτητα που επιβλέπει το εγχειρίδιο κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο σημείο είναι 160 χιλιόμετρα», ανέφερε ο κ. Ντίτσας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σχετικά με το πώς ταξίδεψαν και τα δύο τρένα είπε: «Η εμπορική αμαξοστοιχία δεν μπορούσε να κάνει κάτι γιατί ήταν μέσα στο τούνελ και δεν πιάνει το ραδιοτηλέφωνο, επομένως δεν μπορούσε να ακούσει ο συνάδελφος. Ο συνάδελφος αφού πήρε το “οκ” από τον σταθμάρχη έφυγε κανονικά».

«Για να βρεθούν στην ίδια γραμμή ανάποδα ή θα πρέπει να έγινε λάθος ή διαφορετικά θα πρέπει να έχουν σπάσει τα κλειδιά βγαίνοντας από το σταθμό της Λάρισας και θα είχε γίνει παραβίαση», συμπλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις

Τέμπη: Τo τηλεφώνημα Τσαβούσογλου στον Δένδια και τα μηνύματα συμπαράστασης των Τούρκων

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Εθελοντική αιμοδοσία στην Πάτρα για τους τραυματίες

Τραγωδία στα Τέμπη: Αναβάλλονται οι σημερινοί αγώνες για το Κύπελλο Ελλάδας