ΚΟΣΜΟΣ

Τέμπη: Τo τηλεφώνημα Τσαβούσογλου στον Δένδια και τα μηνύματα συμπαράστασης των Τούρκων

Η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη
Η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη
Χάρης Γκίκας/Νewsbomb

Στον απόηχο των φονικών σεισμών που βύθισαν στο πένθος την Τουρκία, η Άγκυρα έσπευσε να εκφράσει τα συλλυπητήριά της για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, ενώ ο τουρκικός Τύπος εξέφρασε μηνύματα συμπαράστασης στους «γείτονες»

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια είχε σήμερα (1/3) ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Τσαβούσογλου μετέφερε τα συλλυπητήριά του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη χθες βράδυ στην Ελλάδα.

Ο ΥΠΕΞ Δένδιας ευχαρίστησε τον ομόλογό του για την αλληλεγγύη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Ανακοίνωση για την τραγωδία στα Τέμπη εξέδωσε και το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, εκφράζοντας συλλυπητήρια στο λαό και την κυβέρνηση της Ελλάδας, μέσω Twitter.

«Πληροφορηθήκαμε με λύπη ότι πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν χθες το βράδυ από τρένο στη γειτονική Ελλάδα

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς όσων έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το τραγικό δυστύχημα καθώς και στον λαό και την κυβέρνηση της Ελλάδας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες»

Η ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας Sabah αναφέρεται στη φονική σύγκρουση των τρένων στη χώρα μας. «Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 85 τραυματίστηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης, όταν δύο τρένα συγκρούστηκαν κοντά στην ελληνική πόλη Λάρισα», αναφέρει το κείμενο. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης όπως γράφει η Sabah χαρακτηρίζουν το δυστύχημα ως το «χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει γνωρίσει ποτέ η Ελλάδα».

«Ένα επιβατικό τρένο που μετέφερε εκατοντάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους και πολλούς φοιτητές που επέστρεφαν σπίτι από διακοπές, συγκρούστηκε με μεγάλη ταχύτητα με εμπορευματικό τρένο προκαλώντας μία πύρινη κόλαση στη βόρεια Ελλάδα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 36 ανθρώπους και τραυματίζοντας περίπου 85, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τετάρτη» γράφει η Hurriyet.

Αλληλεγγύη από τους Τούρκους

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Τούρκοι πολίτες έσπευσαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους «γείτονες» Έλληνες που τους βοήθησαν πρόσφατα, μετά τους φονικούς σεισμούς.

«Στη γειτονική μας #Ελλάδα, μια από τις πρώτες χώρες που έσπευσαν να μας βοηθήσουν για να κλείσουν τις πληγές μας και να μοιραστούν τον πόνο μας στον σεισμό, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου σε όσους έχασαν τη ζωή τους λόγω του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και ταχεία ανάρρωση σε όσους τραυματίστηκαν»