ΕΛΛΑΔΑ

Τραγική ειρωνεία: Ο Μητσοτάκης θα επισκεπτόταν το «Κέντρο τηλεδιοίκησης σιδηροδρομικού δικτύου»

Τραγική ειρωνεία: Ο Μητσοτάκης θα επισκεπτόταν το «Κέντρο τηλεδιοίκησης σιδηροδρομικού δικτύου»

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Το Κέντρο Τηλεδιοίκησης - Σηματοδότησης σιδηροδρομικού δικτύου Βορείου Ελλάδας θα επισκεπτόταν σύμφωνα με το πρόγραμμά του - που ακυρώθηκε - ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακύρωσε το σημερινό του πρόγραμμα εξαιτίας της τραγωδίας στα Τέμπη, ο τραγικός απολογισμός του οποίου έχει φτάσει ήδη τους 38 νεκρούς. Ο πρωθυπουργός παράλληλα κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος. Στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού υπήρχε - κατά τραγική ειρωνεία - στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης επίσκεψη στο Κέντρο Τηλεδιοίκησης - Σηματοδότησης του σιδηροδρομικού δικτύου βορείου Ελλάδος.

Μάλιστα ο πρόεδρος των Μηχανοδηγών, σε ανάρτησή του, έγραφε σχετικά: «Ο Κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί αύριο στο Κέντρο τηλεδιοίκησης – σηματοδότησης σιδηροδρομικού δικτύου βορείου Ελλάδος διαβάζω μόλις σε site. Μπορεί κάποιος να μας πει που είναι και που λειτουργεί η σηματοδότηση & τηλεδιοικηση στην βόρεια Ελλάδα; Προς Δράμα δεν υπάρχει, μετά το ΠΛΑΤΥ προς Φλωρινα μονή γραμμή, ενώ προς Αθήνα όλα σβηστά, μετά το τχ1 κόκκινο, σε λειτουργία η Σίνδος, η γραμμή προς Στρυμώνα ζούγκλα. Στην φωτό, οι ετοιμασίες. Ρε τι ζουμε;;;;;;»

Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, μετά την τραγωδία, ανέφερε:«δεν λειτουργεί τίποτα, γίνονται όλα χειροκίνητα, είμαστε στο manual και σε όλο τον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Ούτε τα φωτοσήματα λειτουργούν, αν λειτουργούσαν οι μηχανοδηγοί θα έβλεπαν τα κόκκινα σήματα και θα σταματούσαν εγκαίρως».

Μεταβαίνει στο σημείο ο Μητσοτάκης

Στο σημείο της τραγωδίας, όπου η επιχείρηση ανάσυρσης των θυμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη, θα βρεθεί το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από το βράδυ σε συνεχή επικοινωνία με το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων.

Σχετικές ειδήσεις

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Απολογείται ο σταθμάρχης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Σύγκρουση τρένων - Καταγγελία ΓΣΕΕ: Από το 2000 έχουν αγοραστεί τα ανενεργά GPS που θα έσωζαν ζωές

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στο σημείο του δυστυχήματος μεταβαίνει ο Αλέξης Τσίπρας