ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Πολυτραυματίες στη ΜΕΘ - Ταυτοποίηση των νεκρών με DNA

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Πολυτραυματίες στη ΜΕΘ - Ταυτοποίηση των νεκρών με DNA
AP Photo

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Μία τραυματίας από τη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας θα μεταφερθεί στο Παπαγεωργίου - Η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Λάρισας

Οι περισσότεροι τραυματίες μετά την θανατηφόρα σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της Λάρισας. Μέχρι αυτή τη στιγμή 29 τραυματίες νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και 20 τραυματίες στο ΓΝ Λάρισας.

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας 19 τραυματίες νοσηλεύονται στο χειρουργικό τμήμα, τρεις στο ορθοπεδικό τμήμα και τρεις στη νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, από τους οποίους η μία κοπέλα θα διακομιστεί στο Παπαγεωργίου καθώς έχει τραύματα χειρουργικής αντιμετώπισης. Οι ηλικίες και των τεσσάρων είναι από 22 έως 26 ετών και όλοι είναι πολυτραυματίες που έχουν σταθεροποιηθεί, αλλά η κατάστασή τους παραμένει κρίσιμη μέχρι το πέρας του πρώτου 24ωρου.

Από την άλλη η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας είναι οδυνηρή καθώς εκεί έχουν μεταφερθεί οι 36 σοροί και γίνεται η πιστοποίησή τους. Ήδη στο νοσοκομείο βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι συγγενείς των θυμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες σε όσους δεν είναι εφικτή η αναγνώριση, θα γίνει τεστ DNA.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Έκτακτη αιμοδοσία στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής

Έκτακτη αιμοδοσία για την κάλυψη των αναγκών των τραυματιών από την τραγωδία στα Τέμπη, θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 2 Μαρτίου στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15-17) από τις 9.00 το πρωί έως τις 1.30 το μεσημέρι, με απόφαση του περιφερειάρχη και προέδρου του ΙΣΑ Γιώργου Πατούλη.

Η αιμοδοσία, συνδιοργανώνεται με τη μονάδα αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Λαϊκό», και απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους της Περιφέρειας καθώς και σε όποιον πολίτη επιθυμεί να προσέλθει και να προσφέρει αίμα.

Ο περιφερειάρχης επισημαίνει σχετικά: «Σήμερα είναι μία μέρα εθνικής οδύνης. Η σκέψη μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων στους οποίους εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια και στους τραυματίες στους οποίους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Με δεδομένο ότι οι ανάγκες για αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες καλούμε όλους τους εργαζόμενους μας να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία, στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη. Αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές για τη χώρα, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί».

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής

Την παραίτησή του υπέβαλε μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής.

Σε δήλωσή του, ανέφερε: «Μόλις τώρα γύρισα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος είναι ανείπωτος.

Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά.

Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη.

Γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος».