ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: «Βρήκαμε τέσσερις ανθρώπους σε απόσταση 30 μέτρων, οι τρεις ήταν νεκροί»

Τέμπη: «Βρήκαμε τέσσερις ανθρώπους σε απόσταση 30 μέτρων, οι τρεις ήταν νεκροί»
Η Ελλάδα ζει τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία.
Facebook /ΕΕΣ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από την πρώτη στιγμή της ανείπωτης τραγωδίας που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη βρίσκεται στο σημείο, συμβάλλοντας στην περισυλλογή των θυμάτων και των τραυματιών από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - O εθελοντής Σαμαρίτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Νίκος Μπαρλαγιάννης, μίλησε στο Newsbomb.gr για όσα είδε.

Τραγωδία δίχως τέλος στα Τέμπη μετά τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων το βράδυ της Τρίτης. Στο Newsbomb.gr μίλησε ο εθελοντής Σαμαρίτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μπαρλαγιάννης Νικόλαος.

Από το βράδυ της Τρίτης ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται στο σημείο της τραγωδίας προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια των σωστικών συνεργείων για να ανασύρουν ανθρώπους από τα συντρίμμια των συρμών.

Οι νεκροί είναι δεκάδες, το ίδιο και οι τραυματίες ενώ δίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους διασώστες για να απεγκλωβιστούν τυχόν επιζώντες.

Όπως ανέφερε ο διασώστης, Νίκος Μπαρλαγιάννης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από την πρώτη στιγμή της ανείπωτης τραγωδίας βρίσκεται στο σημείο με 20 εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες, συμβάλλοντας στην περισυλλογή των τραυματιών και των θυμάτων από τον τόπο του δυστυχήματος.

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενημερώθηκε το βράδυ της Τρίτης για το συμβάν και σπεύσαμε στο σημείο. Όταν φτάσαμε εκεί αντικρύσαμε μία αποπνικτική ατμόσφαιρα καθώς στα δύο πρώτα βαγόνια υπήρχε και μία πυρκαγιά. Σοκαριστήκαμε που ζήσαμε αυτές τις εικόνες. Είναι αδιανόητο να καταλάβουμε πώς βρήκαμε τέσσερις ανθρώπους σε απόσταση 30-40 μέτρα από το σημείο της σύγκρουσης στα χωράφια μέσα πως εκτινάχθηκαν και βρέθηκαν σε αυτό το σημείο. Ένας από τους τέσσερις μάλιστα ήταν και τραυματίας, οι υπόλοιποι δεν βρίσκονταν στη ζωή», ανέφερε ο εθελοντής Σαμαρίτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Νίκος Μπαρλαγιάννης.

Περιγράφοντας τις σκληρές εικόνες που ήρθαν αντιμέτωποι κατά την επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών είπε: «Παρά τις δυσκολίες αυτές υπήρχε μία αισιοδοξία για να βοηθήσουμε τους υπόλοιπους ανθρώπους που βρίσκονταν στη ζωή. Στο σημείο επιχείρησε η πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ. Το δύσκολο ήταν να πλησιάσουμε στα πρώτα βαγόνια καθώς υπήρχε φωτιά που έκαιγε για αρκετή ώρα. Ήταν τα δύο βαγόνια που βγήκαν ζωντανοί ένα - δύο άτομα».

«Οι διασώστες κατάφεραν να μπουν μέσα στα βαγόνια τις πρώτες πρωινές ώρες για να τους απεγκλωβίσουν και ήταν όλοι απανθρακωμένοι», συμπλήρωσε.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί κυρίως στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, αλλά και σε νοσοκομεία της Κατερίνης, του Βόλου και της Θεσσαλονίκης. Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. κλήθηκαν να παραστούν στο νοσοκομείο όπου πραγματοποιείται η αναγνώριση των θυμάτων προσφέροντας ψυχοκοινωνική υποστήριξη στις οικογένειές τους.

«Είμαστε στο νοσοκομείο της Λάρισας και βοηθάμε στη διαλογή των θυμάτων και η κοινωνική πρόεδρος του ΕΕΣ βοηθά στην ψυχολογική υποστήριξη των οικογενειών που πάνε να αναγνωρίσουν τα συγγενικά τους πρόσωπα. Η αναγνώριση προσώπων είναι μία δύσκολη διαδικασία καθώς πολλοί είναι απανθρακωμένοι και θα γίνει τεστ DNA», είπε στο Newsbomb.gr ο εθελοντής Σαμαρίτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μπαρλαγιάννης Νικόλαος.

Σχετικές ειδήσεις

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - Αντώνης Κανάκης: «Είμαστε σοκαρισμένοι, στεναχωρημένοι και θυμωμένοι»

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Κραυγή αγωνίας για 24χρονη αγνοούμενη

Τέμπη: Υπάλληλος του υπουργείου Παιδείας μέχρι πριν λίγα χρόνια ο σταθμάρχης που συνελήφθη