ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Γιατί δεν έχει γίνει επίσημη δήλωση από τον ΟΣΕ

Τραγωδία στα Τέμπη: Γιατί δεν έχει γίνει επίσημη δήλωση από τον ΟΣΕ
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
Eurokinissi

Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα συγκλίνουν στο ανθρώπινο λάθος για την τραγωδία στα Τέμπη.

Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν τις τελευταίες ώρες σχετικά με τη στάση του ΟΣΕ μετά την πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Μέχρι στιγμής ο ΟΣΕ δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το δυστύχημα με τους δεκάδες νεκρούς, ενώ πολλά είναι τα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύγκρουση.

Πηγές από τον ΟΣΕ αναφέρουν ότι δεν θα γίνει επίσημη δήλωση καθώς εποπτεύεται από το υπουργείο Μεταφορών, το οποίο τοποθετήθηκε ήδη για το δυστύχημα με τις δηλώσεις του υπουργού Κώστα Καραμανλή που δήλωσε και την παραίτησή του.

Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα συγκλίνουν στο ανθρώπινο λάθος. Ο λόγος για τον οποίο δεν έχει γίνει ακόμα κάποια δήλωση είναι ότι, επειδή ενδεχομένως υπάρχει κάποια τεχνική αστοχία, θα περιμένουν να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε κάποια ανακοίνωση.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι η ΕΡΓΟΣΕ που είναι υπεύθυνη για τα συστήματα, είναι ανεξάρτητη πλέον από τον ΟΣΕ.

Οι πρώτες δηλώσεις του σταθμάρχη

Ενώπιον του εισαγγελέα θα οδηγηθεί αύριο ο σταθμάρχης της Λάρισας που έχει συλληφθεί για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, προκειμένου να του ασκηθεί δίωξη και να παραπεμφθεί σε ανακριτή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναφέρθηκε στο λάθος του, ενώ σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων (κακούργημα), το οποίο επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια.

Επίσης, στα ερευνώμενα αδικήματα είναι οι ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και οι σωματικές βλάβες από αμέλεια και κατά συρροή.

Με εντολή του εισαγγελέα εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλοπούλου, που έπειτα από εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου εποπτεύει τις έρευνες, Δασκαλόπουλου, η προανακριτική απολογία του σταθμάρχη έγινε παρουσία εισαγγελέα, λόγω της μείζονος σημασίας της ερευνώμενης υπόθεσης.

Πάντως, σύμφωνα με την εντολή που έδωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, οι έρευνες θα πρέπει να προχωρήσουν ταχύτατα και προς κάθε κατεύθυνση ούτως ώστε να βρεθούν οι αιτίες και να αποδοθούν οι ευθύνες της πρωτοφανούς τραγωδίας, γεγονός που σημαίνει ότι η έρευνα «ανοίγει» και σε πρόσωπα πέρα από το σταθμάρχη.

Σχετικές ειδήσεις