ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: « -Βασίλη φεύγω; -Φεύγεις, φεύγεις» - Ο διάλογος του σταθμάρχη με τον οδηγό του τρένου

Τέμπη: « -Βασίλη φεύγω; -Φεύγεις, φεύγεις» - Ο διάλογος του σταθμάρχη με τον οδηγό του τρένου
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Ηχητικό ντοκουμέντο από τον τελευταίο διάλογο του σταθμάρχη με τον οδηγό του Intercity το οποίο λίγο αργότερα συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη - Τι ειπώθηκε στη μοιραία συνομιλία

Απόσπασμα συνομιλίας του μηχανοδηγού του επιβατηγού τρένου με τον σταθμάρχη της Λάρισας ο οποίος συνελήφθη για την τραγωδία στα Τέμπη, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο 59χρονος σταθμάρχης ακούγεται να λέει στον μηχανοδηγό του Intercity να μετακινηθεί στην ίδια ράγα με την εμπορική αμαξοστοιχία.

«Μηχανοδηγός - Η Λάρισα ακούει;

Σταθμάρχης - Ακούει. Με 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως φωτόσημο εισόδου νέων Πόρων.

Μηχανοδηγός - Βασίλη φεύγω;

Σταθμάρχης - Φεύγεις, φεύγεις.

Μηχανοδηγός - Έγινε, καλό βράδυ.

Σταθμάρχης - Καλή συνέχεια», Ακούγεται στο ηχητικό ντοκουμέντο.

Έπειτα, ακούγεται η συνομιλία του σταθμάρχη με υπάλληλο του σιδηροδρομικού σταθμού ο οποίος τον ρωτά να γυρίσει τη διαγώνιο, δηλαδή το κλειδί, αλλά εκείνος του λέει να το αφήσει όπως είναι. Ο σταθμάρχης όμως στην συνέχεια ξέχασε να γυρίσει το κλειδί.

«Υπάλληλος σιδηροδρομικού σταθμού - Βασίλη, να γυρίσω;

Σταθμάρχης - Όχι, όχι άστο όπως είναι γιατί ακολουθεί το 1564.

Υπάλληλος σιδηροδρομικού σταθμού - Έγινε, καλώς, το αφήνω όπως είναι η διαγώνιος»

Οι πρώτες δηλώσεις του σταθμάρχη

Ενώπιον του εισαγγελέα θα οδηγηθεί αύριο (2/3) ο σταθμάρχης της Λάρισας που έχει συλληφθεί για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, προκειμένου να του ασκηθεί δίωξη και να παραπεμφθεί σε ανακριτή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναφέρθηκε στο λάθος του, ενώ σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων (κακούργημα), το οποίο επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια.

Επίσης, στα ερευνώμενα αδικήματα είναι οι ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και οι σωματικές βλάβες από αμέλεια και κατά συρροή.

Με εντολή του εισαγγελέα εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλοπούλου, που έπειτα από εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου εποπτεύει τις έρευνες, Δασκαλόπουλου, η προανακριτική απολογία του σταθμάρχη έγινε παρουσία εισαγγελέα, λόγω της μείζονος σημασίας της ερευνώμενης υπόθεσης.

Πάντως, σύμφωνα με την εντολή που έδωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, οι έρευνες θα πρέπει να προχωρήσουν ταχύτατα και προς κάθε κατεύθυνση ούτως ώστε να βρεθούν οι αιτίες και να αποδοθούν οι ευθύνες της πρωτοφανούς τραγωδίας, γεγονός που σημαίνει ότι η έρευνα «ανοίγει» και σε πρόσωπα πέρα από το σταθμάρχη.