ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Αυτός είναι ο 59χρονος σταθμάρχης που συνελήφθη

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Αυτός είναι ο 59χρονος σταθμάρχης που συνελήφθη
Αυτός είναι ο 59χρονος σταθμάρχης.
Facebook

Αυτός είναι ο σταθμάρχης που συνελήφθη μετά την τραγωδία με τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη - Στις 24 Ιανουαρίου, ο 59χρονος σταθμάρχης έκανε μία ανάρτηση στα social media, γράφοντας ότι πήρε την πιστοποίηση και ευχήθηκε «καλή μας αρχή».

Χειροπέδες φόρεσαν οι αστυνομικές Αρχές στον σταθμάρχη της Λάρισας για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη. Ο σταθμάρχης θα οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη 2 Μαρτίου, στον εισαγγελέα και, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να παραδέχθηκε το λάθος του στις Αρχές που προκάλεσε τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων (κακούργημα), το οποίο επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια. Επίσης, στα ερευνώμενα αδικήματα είναι οι ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και οι σωματικές βλάβες από αμέλεια και κατά συρροή.

Πρόκειται για έναν άνδρα 59 ετών, ο οποίος πριν από κάποια χρόνια για 10 χρόνια ήταν υπάλληλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του Alpha, τους τελευταίους 6 μήνες πήρε ξανά μετάθεση στον ΟΣΕ. Από τα τέλη Ιανουάριου του 2023, εργαζόταν ως σταθμάρχης.

Μάλιστα ο σταθμάρχης είχε δημοσιεύσει στο Facebook στις 24 Ιανουαρίου μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος μαζί με έξι παιδιά ενώ στη λεζάντα της ανάρτησης του είχε γράψει: «Μετά το τέλος της εκπαίδευσης και την πιστοποίηση Καλή μας Αρχή».

Σχετικές ειδήσεις

Όλαφ Σολτς για το δυστύχημα στα Τέμπη: «Θρηνούμε με τους Έλληνες φίλους μας»

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Η σκέψη όλων μας είναι στην Ελλάδα» | Το μήνυμα του Εμμανουήλ Καραλή

Τέμπη: «Bρήκαμε ένα παράθυρο με σπασμένα τζάμια και βγήκαμε από εκεί», λέει επιβάτης του τρένου