ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης - Συνεχίζονται οι έρευνες στο τρίτο βαγόνι

Τέμπη, νεκροί
Εθνική τραγωδία στα Τέμπη
Eurokinissi

Ο σταθμάρχης φέρεται να παραδέχθηκε τις εγκληματικές παραλείψεις του, δηλαδή πως έβαλε τη μοιραία αμαξοστοιχία σε λάθος τροχιά και πρόσθεσε ότι κατάλαβε το λάθος που κόστισε ανθρώπινες ζωές, μόλις έμαθε για το τραγικό δυστύχημα με δεκάδες νεκρούς στα Τέμπη

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο σταθμάρχης της Λάρισας ενώ στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη θα γίνει αυτοψία για τα αίτια που οδήγησαν στο δυστύχημα από την Τροχαία της Λάρισας.

Ο σταθμάρχης φέρεται να παραδέχθηκε τις εγκληματικές παραλείψεις του, δηλαδή πως έβαλε τη μοιραία αμαξοστοιχία σε λάθος τροχιά και πρόσθεσε ότι κατάλαβε το λάθος που κόστισε ανθρώπινες ζωές, μόλις έμαθε για το τραγικό δυστύχημα με δεκάδες νεκρούς στα Τέμπη.

Στο μεταξύ, αποκαλυπτικός του μοιραίου λάθους που παραδέχθηκε ο σταθμάρχης, είναι ο διάλογος που είχε με τον κλειδούχο λίγο πριν από τη μοιραία σύγκρουση.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο 59χρονος σταθμάρχης ακούγεται να λέει στον μηχανοδηγό του Intercity να μετακινηθεί στην ίδια ράγα με την εμπορική αμαξοστοιχία.

«Μηχανοδηγός - Η Λάρισα ακούει;

Σταθμάρχης - Ακούει. Με 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως φωτόσημο εισόδου νέων Πόρων.

Μηχανοδηγός - Βασίλη φεύγω;

Σταθμάρχης - Φεύγεις, φεύγεις.

Μηχανοδηγός - Έγινε, καλό βράδυ.

Σταθμάρχης - Καλή συνέχεια», Ακούγεται στο ηχητικό ντοκουμέντο.

Έπειτα, ακούγεται η συνομιλία του σταθμάρχη με υπάλληλο του σιδηροδρομικού σταθμού ο οποίος τον ρωτά να γυρίσει τη διαγώνιο, δηλαδή το κλειδί, αλλά εκείνος του λέει να το αφήσει όπως είναι. Ο σταθμάρχης όμως στην συνέχεια ξέχασε να γυρίσει το κλειδί.

«Υπάλληλος σιδηροδρομικού σταθμού - Βασίλη, να γυρίσω;

Σταθμάρχης - Όχι, όχι άστο όπως είναι γιατί ακολουθεί το 1564.

Υπάλληλος σιδηροδρομικού σταθμού - Έγινε, καλώς, το αφήνω όπως είναι η διαγώνιος»

Οι αρμόδιες αρχές μελετούν το ενδεχόμενο η δικογραφία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα να ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή της Λάρισας.

Σε βάρος του σταθμάρχη έχει σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων (κακούργημα), το οποίο επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια. Επίσης, στα ερευνώμενα αδικήματα είναι οι ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και οι σωματικές βλάβες από αμέλεια και κατά συρροή.

Υπάλληλος του υπουργείου Παιδείας μέχρι πριν λίγα χρόνια ο σταθμάρχης που συνελήφθη

Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμάρχης Λάρισας που συνελήφθη ως υπαίτιος της τραγωδίας στα Τέμπη, ήταν υπάλληλος του υπουργείου Παιδείας μέχρι πριν λίγο καιρό σύμφωνα με συνάδελφό του ο οποίος μίλησε στον Alpha.

Σύμφωνα με τον συνάδελφο του 60χρονου ήταν «πρώην αχθοφόρος στον ΟΣΕ, που εκπαιδεύτηκε πριν από λίγους μήνες». Ο ίδιος ανέφερε πως ήταν μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου Παιδείας, που ανέλαβε σταθμάρχης πρόσφατα και είχε βάρδια τη στιγμή της τραγωδίας στα Τέμπη.

Σχετικές ειδήσεις