ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη - Συγκινητική μαρτυρία αστυνομικού: «Είδαμε ήρωες και αγγέλους»

Τέμπη - Συγκινητική μαρτυρία αστυνομικού: «Είδαμε ήρωες και αγγέλους»

Τις πρώτες εικόνες που αντίκρισε φτάνοντας στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη μετέφερε συγκινημένος ένας νεαρός αστυνομικός

Από τις μαρτυρίες που ξεχωρίζουν όσων συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης στα Τέμπη, ήταν αυτή ενός νεαρού αστυνομικού ο οποίος έφτασε από τους πρώτους στον τόπο της τραγωδίας.

Όπως εξομολογείται στην κάμερα του Alpha, δεν θα ξεχάσει ποτέ όσα έζησε το εφιαλτικό βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, όταν βρέθηκε στο σημείο όπου συγκρούστηκε το Intercity με την μοιραία αμαξοστοιχία.

«Πολλές από τις εικόνες που μου έρχονται δεν θέλω να τις μοιραστώ δημόσια. Συνολικά η εικόνα ήταν δραματική. Αντικρίσαμε ήρωες και αγγέλους. Είδα μια κοπέλα που υπέφερε από τους πόνους να κάθεται σε ένα πεζούλι και να τρέμει από το σοκ που είχε υποστεί» λέει ο αστυνομικός, όντας εμφανώς συγκινημένος.

«Μία άλλη κοπέλα που είχε τραυματιστεί, πήγα και την επισκέφθηκα στο νοσοκομείο. Είχε εγκαύματα και υποθέτω πως βρισκόταν στα πρώτα βαγόνια. Αντικρίσαμε πολλούς ήρωες και μου έρχεται στο μυαλό ένα 20χρονο παιδί που παρέμεινε για να απεγκλωβίσει ανθρώπους και τα κατάφερε. Έσωσε 10 άτομα και συνέχιζε να προσπαθεί».