ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος Αξιωματικών Πυροσβεστικής για Τέμπη: «Το έργο μας στον τόπο της τραγωδίας ολοκληρώνεται»

Πρόεδρος Αξιωματικών Πυροσβεστικής για Τέμπη: «Το έργο μας στον τόπο της τραγωδίας ολοκληρώνεται»
EUROKINISSI

Τέμπη: Ο Κώστας Τσίγκας μίλησε για το έργο της πυροσβεστικής στα συντρίμμια, ενώ αναφέρθηκε και στο φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Ολοκληρώνεται σιγά σιγά το έργο της Πυροσβεστικής στον τόπο της τραγωδίας στη Λάρισα σύμφωνα με τον Κώστα Τσίγκα, πρόεδρο αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο κ. Τσίγκας μίλησε στο OPEN σχετικά με το έργο της πυροσβεστικής στα συντρίμμια, ενώ αναφέρθηκε και στο φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

«Το έργο μας στο σημείο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, απομακρύνονται σιγά σιγά τα βαγόνια για να επέμβει η επιτροπή», είπε αρχικά ο κ. Τσίγκας.

«Από ότι μεταφέρουν οι συνάδελφοι από το πεδίο των επιχειρήσεων, πλέον θα ελεγχθεί το σημείο για οτιδήποτε νέο που μπορεί να συνδέεται με τους επιβαίνοντες»

Σχετικά με την σύγχυση που έχει επικρατήσει σχετικά με τον ακριβή αριθμό θυμάτων και αγνοουμένων, καθώς για δύο άτομα έχει αναφερθεί ότι δεν περιλαμβάνονται σε καμία λίστα, ενώ στο νοσοκομείο της Λάρισας μεταφέρθηκε και ένας σάκος με ανθρώπινα μέλη τόνισε: «Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια, που οδήγησε σε τέτοια αποτελέσματα. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε σάρωση του χώρου και να παραδώσουμε οποιοδήποτε στοιχείο συνδέεται με τους επιβαίνοντες. Ήδη περισυλλέγονται και παραδίδονται προσωπικά αντικείμενα, τσάντες, κινητά τηλέφωνα».

Σε ερώτηση σχετικά με το φορτίο που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και προκάλεσε αυτή την τεράστια έκρηξη, ο κ. Τσίγκας είπε:

«Αν και η διαδικασία διέπεται από την αρχή της μυστικότητας, οι πληροφορίες λένε ότι στο τρένο υπήρχαν κάποιες ζωοτροφές, ενώ οι συνάδελφοι μας μεταφέρουν ότι η οσμή είναι λαδιού και δεν υπάρχει κάτι άλλο. Βέβαια όλα αυτά θα διαπιστωθούν από την επιτροπή, που έχει ήδη οριστεί».

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη - Αδερφός θύματος: Θα βρούμε δικαιοσύνη, θα πάμε όσο πίσω χρειάζεται

Τέμπη: Κερδίζει τη μάχη ο μοναδικός επιζών στο πρώτο βαγόνι - Τα πρώτα λόγια του πατέρα του

Τέμπη: Οι μυστηριώδεις φιάλες, η εμπορική αμαξοστοιχία και οι έρευνες