ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ο επιθεωρητής Λάρισας πήρε αναρρωτική την επόμενη μέρα της μοιραίας σύγκρουσης

Τέμπη: Ο επιθεωρητής Λάρισας πήρε αναρρωτική την επόμενη μέρα της μοιραίας σύγκρουσης
Eurokinissi

Αναρρωτική για έναν μήνα ζήτησε ο επιθεωρητής που τοποθέτησε τον σταθμάρχη Λάρισας στη συγκεκριμένη θέση - Δεν έχει παρουσιαστεί στα γραφεία του ΟΣΕ

Σε αργία τέθηκε ο σταθμάρχης και ο προϊστάμενός του, έκανε γνωστό με νέα του ανακοίνωση ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ). Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΟΣΕ ο σταθμάρχης βάρδιας του Σταθμού της Λάρισας και ο προϊστάμενός του έχουν τεθεί σε αργία, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Ο συγκεκριμένος προϊστάμενος - επιθεωρητής Λάρισας - σύμφωνα με πληροφορίες στο μεσημεριανό δελτίο του ΣΚΑΪ - την επόμενη μέρα από τη σύγκρουση των δύο τρένων πήρε αναρρωτική για έναν μήνα.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε πολλά ερωτήματα καθώς η τραγωδία αυτή είναι μια από τις χειρότερες στην ιστορία της χώρας.

Ο επιθεωρητής Λάρισας μένει στον Βόλο, αλλά τελικά έφυγε από την πόλη. Μέλος της οικογένειας του είπε στον ΣΚΑΪ πως δεν βρίσκεται στην πόλη και ότι έχει αποχωρήσει λόγω κάποιων προσωπικών προβλημάτων.

Λίγες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα ο συγκεκριμένος επιθεωρητής που ήταν υπεύθυνος για τη λειτουργεία όλων των ελληνικών σιδηροδρόμων από τον σταθμό της Λάρισας μέχρι και τον σταθμό του Αιγινίου Πιερίας, ζήτησε και πήρε αναρρωτική άδεια για έναν μήνα. Έτσι απουσίαζε από τα γραφεία και δεν παρουσιάστηκε ούτε την επόμενη μέρα από τη σύγκρουση στα γραφεία της Hellenic Train ή του ΟΣΕ.

Όπως ανέφεραν στελέχη του ΟΣΕ, ο συγκεκριμένος επιθεωρητής δεν θα έπρεπε να τοποθετήσει τον συγκεκριμένο σταθμάρχη στη Λάρισα καθώς βρισκόταν μόνο λίγες ημέρες στη συγκεκριμένη θέση, αυτός είναι και ο λόγος που τέθηκε σε αργία και ο ίδιος αφού δεν θα έπρεπε να τον έχει βάλει σε μια τόσο σημαντική θέση μόνο του αλλά με δεύτερο σταθμάρχη μαζί.