ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Οι πρόεδροι ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ υπογράφουν αποφάσεις ενώ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκαν

Τέμπη: Οι πρόεδροι ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ υπογράφουν αποφάσεις ενώ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκαν
EUROKINISSI

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Σπύρος Πατέρας, και ο ομόλογός του της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Βίνης, συνεχίζουν να υπογράφουν αποφάσεις των δύο οργανισμών παρότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε ανακοινώσει τις παραιτήσεις τους στο διάγγελμά του για τα Τέμπη.

Σοβαρό ζήτημα έχει ανακύψει με τους επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, Σπύρο Πατέρα και Χρήστο Βίνη αντίστοιχα, καθώς παρά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για παραίτηση αμφότερων φαίνεται πως παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν να υπογράφουν αποφάσεις. Το θέμα ανέδειξε το «Έθνος», αναρτώντας μάλιστα και σχετικά έγγραφα από τη «Διαύγεια» που επιβεβαιώνουν ότι οι δύο παραιτηθέντες εξακολουθούν να είναι στις θέσεις τους!

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Σπύρος Πατέρας, ήταν αυτός που έθεσε σε αργία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τον επιθεωρητή του σταθμάρχη στη Λάρισα. «Βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα, από 4-3-2023 τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου.

Γίνεται, έτσι, αντιληπτό πως παρά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την παραίτηση των επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, κάτι τέτοιο δεν έχει πραγματοποιηθεί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του «Έθνους», ο κ. Πατέρας μόνο την Παρασκευή (3/3) υπέγραψε 27 αποφάσεις, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια. Η απάντηση που δόθηκε από πλευράς του προέδρου του ΟΣΕ, είναι πως ο Οργανισμός δεν θα μπορούσε να μείνει ακέφαλος καθώς πρέπει να υπάρχει μια στοιχειώδης λειτουργία και διαχείριση της καθημερινότητας.

Αντίστοιχα αρκετές αποφάσεις, έχει υπογράψει και ο Χρήστος Βίνης της ΕΡΓΟΣΕ, μερικές εκ των οποίων μάλιστα αφορούν την προβολή της εταιρείας σε συνέδρια. Σε κάθε περίπτωση, επίσημη ανακοίνωση για τους αντικαταστάτες των προέδρων ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ δεν έχει υπάρξει και φαίνεται πως και στην πράξη οι δύο επικεφαλής των οργανισμών παραμένουν στη θέση τους, παρά την εξαγγελία από πλευράς πρωθυπουργού ότι έχουν ζητηθεί οι παραιτήσεις τους.

Στο θέμα της υπογραφής αποφάσεων, ειδικότερα αυτές που αφορούν αποπομπές εργαζομένων, αναφέρθηκε και ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

«Οι... παραιτημένες διοικήσεις των ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ λαμβάνουν αποφάσεις αποπομπής και σκορπάνε χρήμα σε συνέδρια για την προβολή τους. Μετά το δυστύχημα στα Τέμπη! Ακόμα μία κοροϊδία του κ. Μητσοτάκη αποκαλύπτεται. Τελικά, είναι ακόμα στις θέσεις τους οι κύριοι Πατέρας και Βίνης; Να μην πάρουμε τοις μετρητοίς τη δήλωση της περασμένης Τετάρτης; Να περιμένουμε εξηγήσεις στην ανάρτηση της επόμενης Κυριακής;», έγραψε ο κ. Παππάς αναρτώντας αποφάσεις που έχουν υπογράψει οι κ. Πατέρας και Βίνης, μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, ωστόσο, υπήρξε απάντηση από πλευράς κυβέρνησης για το θέμα. Όπως αναφέρθηκε, οι υπογραφές των παραιτηθέντων μελών θα υπάρχουν για ένα μεταβατικό στάδιο μέχρι να υπάρξει ο ορισμός των αντικαταστατών τους.