ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη - Καταγγελία από τον επιθεωρητή Λάρισας: Ένας σταθμάρχης έφυγε από τη βάρδια τη μοιραία νύχτα

Τέμπη - Καταγγελία από τον επιθεωρητή Λάρισας: Ένας σταθμάρχης έφυγε από τη βάρδια τη μοιραία νύχτα

Τέμπη: Πολύ σημαντικά στοιχεία παρουσιάζει ο προϊστάμενος - επιθεωρητής του σταθμάρχη της Λάρισας - Τι αποκαλύπτει για το ποιοι και πόσοι εργάζοταν τη μοιραία νύχτα του δυστυχήματος

Στην αντεπίθεση περνά ο επιθεωρητής Λάρισα που τέθηκε σε αργία ως ο άνθρωπος που τοποθέτησε μόνο του τον 59χρονο σταθμάρχη στη νυχτερινή βάρδια που σημειώθηκε η τραγωδία στα Τέμπη, αν και είχε πολύ μικρή προϋπηρεσία.

Όπως αναφέρει το OPEN η απόφαση για να τεθεί σε αργεία στερείται νομικής βάσης και θα απαντήσει με στοιχεία όταν εκδοθεί η επίσημη αιτιολόγησή της.

Σύμφωνα με όσα λέει ο επιθεωρητής, το φύλλο μηνιαίων παρουσιών που έχει καταθέσει, προβλέπει ότι στη νυχτερινή βάρδια θα έπρεπε να εργάζονται 3 σταθμάρχες.

Ένας θα σχολάει κανονικά στις 11 το βράδυ και οι άλλοι δύο να έχουν βάρδια από τις 10 το βράδυ μέχρι και τις 7 το πρωί. Ο εμπειρότερος όμως εκ των όπως καταγγέλει ο επιθεωρητής δεν έμεινε στη θέση του με αποτέλεσμα ο άπειρος 59χρονος να μείνει μόνος στη βάρδια.

Παράλλήλα ο επιθεωρητής επιρρίπτει ευθύνες και στον σταθμάρχη των Νέων Πόρων, ο οποίος όπως σημειώνει είδε τις δύο αμαξοστοιχίες να κινούνται στην ίδια γραμμή στον πίνακα διαχείρισης κυκλοφορίας, το ανέφερε, αλλά δεν σήμανε συναγερμό όπως όφειλε, ώστε να αντιληφθεί ο 59χρονος το μοιραίο του λάθος.

Τέμπη: Ο επιθεωρητής Λάρισας πήρε αναρρωτική την επόμενη μέρα της μοιραίας σύγκρουσης

Όπωας μάλιστα αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, λίγες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα ο συγκεκριμένος επιθεωρητής που ήταν υπεύθυνος για τη λειτουργεία όλων των ελληνικών σιδηροδρόμων από τον σταθμό της Λάρισας μέχρι και τον σταθμό του Αιγινίου Πιερίας, ζήτησε και πήρε αναρρωτική άδεια για έναν μήνα.

Ο επιθεωρητής Λάρισας μένει στον Βόλο, αλλά τελικά έφυγε από την πόλη. Μέλος της οικογένειας του είπε στον ΣΚΑΪ πως δεν βρίσκεται στην πόλη και ότι έχει αποχωρήσει λόγω κάποιων προσωπικών προβλημάτων.

Όπως ανέφεραν στελέχη του ΟΣΕ, ο συγκεκριμένος επιθεωρητής δεν θα έπρεπε να τοποθετήσει τον συγκεκριμένο σταθμάρχη στη Λάρισα καθώς βρισκόταν μόνο λίγες ημέρες στη συγκεκριμένη θέση, αυτός είναι και ο λόγος που τέθηκε σε αργία και ο ίδιος αφού δεν θα έπρεπε να τον έχει βάλει σε μια τόσο σημαντική θέση μόνο του αλλά με δεύτερο σταθμάρχη μαζί.

Σχετικές ειδήσεις

Τέμπη: Καταγγελία ότι υπήρχε και δεύτερος σταθμάρχης που έφυγε από τη βάρδια

Τέμπη: Βίντεο ντοκουμέντο από το λάθος του σταθμάρχη - Το μοιραίο τρένο περνά από τη λάθος ράγα

Τέμπη: Σε αργία ο σταθμάρχης και ο προϊστάμενός του - Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΣΕ