ΕΛΛΑΔΑ

Κλέλια Ρένεση: «Όσο υπάρχουν μανάδες που κλαίνε τα παιδιά τους, καμία γυναίκα δεν γιορτάζει»

Κλέλια Ρένεση: «Όσο υπάρχουν μανάδες που κλαίνε τα παιδιά τους, καμία γυναίκα δεν γιορτάζει»

Η Κλέλια Ρένεση δεν γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και έχει σημαντικό λόγο. Το μήνυμά της για τις μητέρες των θυμάτων στα Τέμπη

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου και η Κλέλια Ρένεση έκανε τη δική της ανάρτηση για την ιδιαίτερη αυτή ημέρα.

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μετέφερε το μήνυμα της ημέρας λέγοντας πώς «Όσο υπάρχουν μανάδες που κλαίνε τα παιδιά τους καμία γυναίκα δεν γιορτάζει. Θρηνούμε όλες».

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται σε ανάμνηση της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη. Ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας και ποιότητα ζωής. Έκτοτε έχει συνδεθεί άμεσα με το φεμινιστικό κίνημα και τους αγώνες των γυναικών, καθώς από το 1977 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ανακήρυξε την 8η Μαρτίου ως Ημέρα του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών και την παγκόσμια ειρήνη. Αυτό που γράφετε αφορά όσες και όσους σήμερα "γιορτάζουν" την ημέρα πηγαίνοντας στα μπουζούκια ή χαρίζοντας λουλούδια.» έγραψε στην περιγραφή η Κλέλια Ρένεση.