ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη - πατέρας Κυπριανού: «Μπορεί να ήταν έτοιμος να φύγει στον ουρανό»

Τέμπη - πατέρας Κυπριανού: «Μπορεί να ήταν έτοιμος να φύγει στον ουρανό»

Δεκατρείς μέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ο πόνος παραμένει αβάσταχτος για τις οικογένειες και τους επιζώντες

Αβάσταχτος είναι ο πόνος για τις οικογένειες των θυμάτων που χάθηκαν στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών που αναζητούν απεγνωσμένα μία απάντηση στο «γιατί».

Καθημερινά βλέπουν το φως σπαρακτικές μαρτυρίες ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους, αλλά και αυτών που επέζησαν από τη φονική σύγκρουση και μέχρι σήμερα, 13 μέρες μετά, ψάχνουν μία απάντηση για το τι έφταιξε και από τη μια στιγμή στην άλλη χάθηκαν ζωές και διαλύθηκαν οικογένειες.

Η Ευδοκία Τσαγκλή, συγκλονίζει περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που έζησε, πιστεύοντας πως σώθηκε από θαύμα. Περιγράφει πώς από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε στο μαύρο κενό, χτυπημένη.

Καθόταν στο τρίτο βαγόνι που εκτροχιάστηκε στη θέση 104...

Συγκλονιστικός και ο πατέρας του Κύπριου φοιτητή, πατήρ Χριστόδουλος με το μεγαλείο της ψυχής του να αποτυπώνεται στη φράση «αν δεν μπορεί να συγχωρέσει ένας άνθρωπος, δεν μπορεί να ονομάζεται άνθρωπος».

«Ίσως είναι μια ευεργεσία, να μη βιώσει αυτά που βιώνει ένας άνθρωπος που φεύγει σιγα σιγά», είπε ο πατέρας Χριστόδουλος για τον τραγικό θάνατο του Κυπριανού, προσθέτοντας πως «μπορεί να ήταν έτοιμος να φύγει στον ουρανό».

Την ίδια ώρα, βαριά σκιά ρίχνουν οι συνεχείς αποκαλύψεις και τα ηχητικά ντοκουμέντα για τη χαοτική κατάσταση που επικρατούσε στα σταθμαρχεία και γενικότερα στον ελληνικό σιδηρόδρομο και για το αν η τραγωδία μπορούσε να αποφευχθεί.

Σχετικές ειδήσεις