ΕΛΛΑΔΑ

Χρήστος Ζαχόπουλος: Υπήρξε σχέδιο να πληγεί η κυβέρνηση Καραμανλή

Χρήστος Ζαχόπουλος: Υπήρξε σχέδιο να πληγεί η κυβέρνηση Καραμανλή

«Είχα πάρει την απόφαση να δώσω τέλος στη ζωή μου για να μην επιβαρύνω την κυβέρνηση Καραμανλή. Έκλεισα τα μάτια μου και πέφτοντας έκανα μια προσευχή ζητώντας συγνώμη».

Με τον τρόπο αυτό περιέγραψε το παρολίγον απονενοημένο διάβημα ο πρώην Γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστος Ζαχόπουλος, καταθέτοντας στη δίκη με βασική κατηγορούμενη την άλλοτε ερωτική σύντροφό του, Εύη Τσέκου.

Ο κ. Ζαχόπουλος ο οποίος επιχείρησε να αυτοκτονήσει το 2007, υπό την απειλή ό,τι θα ξεσπάσει ροζ σκάνδαλο με τη δημοσιοποίηση dvd, υποστήριξε πως η Εύη Τσέκου του ζητούσε 200.000 ευρώ για να μην δημοσιοποιήσει το επίμαχο υλικό, καθώς και να την αποκαταστήσει επαγγελματικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση, σκοπός ήταν όχι να πληγεί ο ίδιος αλλά η κυβέρνηση Καραμανλή.

«Ουσιαστικά μεθοδεύτηκε να βρεθεί η Τσέκου στο κοντινό μου περιβάλλον με σκοπό όχι μόνο να πλήξουν εμένα, αλλά και να προκαλέσουν ευρύτερο πολιτικό πλήγμα. Σκοπός ήταν να είναι στο χέρι κάποιων ανθρώπων και ευρύτερων συμφερόντων δυνάμεων του εσωτερικού και του εξωτερικού για να πλήξουν κάποιον. Εκτιμώ πως η κυβέρνηση Καραμανλή, επλήγη από εσωτερικά και διεθνή συμφέροντα που ήθελαν να την βλάψουν», είπε ο κ. Ζαχόπουλος ενώπιον των δικαστών.

Σημειώνεται ό,τι στο εδώλιο κάθονται η Εύη Τσέκου και ο δικηγόρος Χρήστος Νικολουτσόπουλος, ενώ οι δημοσιογράφοι Θέμος Αναστασιάδης και Γιάννης Μακρυγιάννης, εκπροσωπούνται από τους συνηγόρους τους.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 26 Ιουνίου.