ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ο γιατρός - «φύλακας άγγελος» του Γεράσιμου - Όλη η επιστημονική ομάδα στο πλευρό του

Τέμπη: Ο γιατρός - «φύλακας άγγελος» του Γεράσιμου - Όλη η επιστημονική ομάδα στο πλευρό του

Τέμπη: Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, ο 20χρονος έχει 50-50 πιθανότητες να τα καταφέρει.

Εδώ και 17 ημέρες δίνει μάχη στη ΜΕΘ ο 20χρονος Γεράσιμος, που είναι ο μοναδικός που επέζησε από το πρώτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε στα Τέμπη με εμπορικό τρένο.

Στο πλευρό του έχει όλη την επιστημονική ομάδα του Νοσοκομείου Λάρισας να δίνουν μαζί του μάχη για να βγει νικητής από αυτή την περιπέτεια. Ο διευθυντής της ΜΕΘ του ΓΝΛ Απόστολος Κομνός έχει πέσει πάνω από το βαρύ περιστατικό προσωπικά. Η κατάσταση του Γεράσιμου παραμένει κρίσιμη αλλά όλοι ελπίζουν σε ένα θαύμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, ο 20χρονος έχει 50-50 πιθανότητες να τα καταφέρει. Όμως όσο περνούν οι μέρες οι πιθανότητες είναι όλο και περισσότερο υπέρ του.

Δύο ακόμη περιστατικά νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Όπως ενημερώνει ο κ. Γιαννακόπουλος, το ένα έχει αποσωληνωθεί, και το δεύτερο με την κρανιοεγκεφαλική κάκωση δίνει αισιόδοξα μηνύματα. Πρόκειται για δύο νέους ανθρώπους 36 και 21 ετών.

Επίσης, άλλα τέσσερα περιστατικά νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με κατάγματα και εγκαύματα, τα δύο εκ των οποίων έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ και σύντομα αναμένεται να λάβουν εξιτήριο.