ΕΛΛΑΔΑ

Βέροια: Στο εδώλιο μέλη και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής

Βέροια: Στο εδώλιο μέλη και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής

Δικάζονται σήμερα Τετάρτη τα οκτώ μέλη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και ο υποψήφιος βουλευτής Πέλλας, Γιάννης Σαχινίδης για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο στη Βέροια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην εισαγγελέα Βέροιας η οποία τους απήγγειλε κατηγορίες βάσει της δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Αστυνομία.

Η δίκη τους που ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα πήρε αναβολή για σήμερα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα αναρχικών συνεπλάκη με τα μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία μοίραζαν έντυπο προεκλογικό υλικό. Στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων που επενέβησαν άμεσα, οι δύο ομάδες τράπηκαν σε φυγή και διέφυγαν προς άγνωστες κατευθύνσεις.

Λίγες ώρες αργότερα, ομάδα 15-20 μελών Χρυσής Αυγής, μετέβησαν σε καφενείο της πόλης και επιτέθηκαν σε 5-6 θαμώνες, ενώ έσπασαν εξοπλισμό του καταστήματος.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας 53χρονος θαμώνας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η Αστυνομία, προσήγαγε οκτώ άτομα στο αστυνομικό τμήμα της πόλης, τα οποία, αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και απειλή.

Διαβάστε επίσης:

Βέροια: Συνελήφθη υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής

Αναβλήθηκε η δίκη των 8 μελών της Χρυσής Αυγής στη Βέροια