ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση στην τουριστική κίνηση για τα νησιά

Αύξηση στην τουριστική κίνηση για τα νησιά

Μπορεί ο τουρισμός φέτος να μη διάγει και την καλύτερη του περίοδο, ωστόσο η τουριστική δραστηριότητα στα ελληνικά νησιά, δείχνει να σημειώνει άνοδο της τάξεως του 15%.

Συνολικά, η τουριστική κίνηση είναι πεσμένη κατά 5% σε σχέση με την περυσινή σεζόν. Παρόλα αυτά, οι ξένοι επισκέπτες δείχνουν να προτιμούν για τις διακοπές τους τα ελληνικά νησιά, με την Κρήτη να παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα.

Η τουριστική κίνηση έχει αυξηθεί και στη Θεσσαλονίκη κατά 7% από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο του 2012. Η τουριστική κίνηση στην Κω και τη Σαντορίνη, παρέμεινε στα ίδιο υψηλά επίπεδα.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.) υποστηρίζει: "Είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε τον ελληνικό τουρισμό που παραμένει σημαντικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας αυτή τη δύσκολη περίοδο. Είναι θετικό το ότι παρότι υπάρχει ύφεση στον τουρισμό φέτος, η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται και πάλι".

Ο Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος του ΣΕΤΕ δήλωσε: "Η Ελλάδα παραμένει ένας πολύ ελκυστικός και επιθυμητός προορισμός. Τα στοιχεία για τις αφίξεις δείχνουν ότι, εάν δεν είχαμε την πολιτική αστάθεια, θα ήμασταν σε θέση να μιλήσουμε για τον αρχικό μας στόχο των 16 εκατ. διεθνών αφίξεων.

Είμαστε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών και ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης θα παράσχει τη σταθερότητα που ο τομέας του τουρισμού χρειάζεται αυτήν τη στιγμή".

Έκδοση πιλοτικής βίζας

Πιλοτικό πρόγραμμα διευκόλυνσης της έκδοσης βίζας σε 5 ελληνικά νησιά για επισκέπτες τρίτων χωρών που προέρχονται από την Τουρκία ξεκίνησε από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αφορά τα νησιά Ρόδος, Κως, Σάμος, Χίος και Λέσβος.

Στα εν λόγω νησιά διατίθεται η απαραίτητη υποδομή και το κατάλληλο προσωπικό για τη διεξαγωγή των συνοριακών ελέγχων και τη χορήγηση θεωρήσεων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, με αφορμή την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία έχει στόχο να ενθαρρύνει τις επισκέψεις τουριστών προερχόμενων από τη γείτονα χώρα προς την Ελλάδα και αποβλέπει στην ενδυνάμωση της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας σε μια δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία.