ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Σουφλίου: Αναγκαία και απαραίτητη η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο

Δήμαρχος Σουφλίου: Αναγκαία και απαραίτητη η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο

Φράχτης στον Έβρο: Ακούστε τι είπε ο δήμαρχος Σουφλίου για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή

Για τον φράχτη στον Έβρο και την επέκτασή του μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, αλλά και την υποστήριξη τροπολογίας από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για να μπλοκαριστεί η χρηματοδότηση του έργου από την Ε.Ε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλακίκος «είναι αναγκαία και απαραίτητη η κατασκευή του φράχτη», σημειώνοντας πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και ότι το πρόβλημα των παράνομων μεταναστευτικών ροών είναι πανευρωπαϊκό.

Ερωτηθείς για τη στάση του κ. Παπαδημούλη, ο κ. Καλακίκος σημείωσε πως αρκεί μια επίσκεψη στην περιοχή για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Τόνισε ότι «ειδικά το χειμώνα, έχουμε πολλά αιτήματα συμπολιτών μας για φοβισμένους γονείς, συγγενείς, υπερήλικους, στα χωριά τους, όταν ο αριθμός των αλλοδαπών είναι μεγαλύτερος από τους μόνιμους κατοίκους.

Όταν μιλάμε θεωρητικά και φιλοσοφικά, ασφαλώς δεν γνωρίζουν το πρόβλημα.

Εμείς είχαμε ζητήσει από το 2019..., διότι το πρόβλημα διογκωνόταν. Το 2020 ανέδειξε την πραγματική εικόνα του προβλήματος και τι κάνουνε οι γείτονες. Τα κανάλια ήταν μόνο σε ένα σημείο, στις Καστανιές.

Εμείς εδώ σε όλη την παρέβρια περιοχή, οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, δίνανε μάχες να συγκρατήσουν οργανωμένες ομάδες που κατευθύνονταν από την Τουρκία για να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας».

Ο δήμαρχος Σουφλίου τόνισε ότι υπάρχει ανασφάλεια στους κατοίκους και πως με την επέκταση του φράχτη «θα κοιμούνται πλέον ήσυχα». «Η επέκταση του φράχτη θωρακίζει την περιοχή και εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας», υπογράμμισε ο κ. Καλακίκος.

Ολόκληρη η συνέντευξη του δημάρχου

Διαβάστε επίσης:

Αιγάλεω: Συνελήφησαν ανήλικοι για απόπειρα ληστείας σε περίπτερο με αεροβόλο

«Βόμβα» από τον γιο της Αλίκης – Κάνει αγωγή στον Λιάνη για προσβολή της μνήμης της μητέρας του

Επίθεση σε μαθήτρια: Της έσπασαν τα γυαλιά – Η χυδαία απάντηση όταν ζήτησε να της τα αντικαταστήσουν