ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Το τρένο σφύριξε ξανά στην «κοιλάδα του θανάτου», 34 ημέρες μετά την τραγωδία

Τέμπη
Intime

Μάλιστα ο μηχανοδηγός την ώρα της διέλευσης ανακοίνωσε ότι «τώρα περνάμε από το σημείο της τραγωδίας»

Φορτισμένο ήταν το κλίμα στο επιβατικό δρομολόγιο του τρένου Αθήνα - Θεσσαλονίκη, το οποίο πραγματοποιήθηκε και πάλι, 34 μέρες μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η αμαξοστοιχία Intercity που επανεκκίνησε τα δρομολόγια, πέρασε από το μοιραίο σημείο της σύγκρουσης και εν τέλει έφτασε με ασφάλεια στον προορισμό της. Μάλιστα ο μηχανοδηγός την ώρα της διέλευσης ανακοίνωσε ότι «τώρα περνάμε από το σημείο της τραγωδίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τρένο έφτασε στον προορισμό του, μετά από περίπου 6 ώρες και με καθυστέρηση 30 λεπτών. Το Intercity ξεκίνησε από την Αθήνα περίπου στις 10:30 το πρωί, αυτή τη φορά κινήθηκε στη σωστή γραμμή, όπως θα έπρεπε να είχε συμβεί και στις 28 Φεβρουαρίου, προκειμένου να μην συνέβαινε η τραγωδία.

Το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε από τον σταθμό Λαρίσης το τρένο με τον υπουργό Μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη και τον πρόεδρο του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη, με τον κ. Γεραπετρίτη να σταματάει στον σταθμό της Οινόης, καθώς θα μεταβεί στη Γαλλία προκειμένου να συναντηθεί με εταιρείες για υλικοτεχνική υποδομή που απαιτείται για την αναβάθμιση του ΟΣΕ.

Ο κ. Τερεζάκης μάλιστα, τη στιγμή που περνούσε το το τρένο από το σημείο της τραγωδίας δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του και ξέσπασε σε λυγμούς.

Υπενυθυμίζεται πως σήμερα έχει 4 δρομολόγια, 2 από Αθήνα και δύο από Θεσσαλονίκη. Ο κόσμος σιγά σιγά ξεκινά να ξεπερνά τους φόβους του, και να επιλέγει το τρένο αλλά και τα πρώτα βαγόνια, πράγμα που τις πρώτες μέρες της επανεκκίνησης ήταν αδύνατο.