ΕΛΛΑΔΑ

Πρέσπες: Διασώθηκε αρκουδάκι που είχε πιαστεί σε παράνομη παγίδα αγριογούρουνων

Πρέσπες: Διασώθηκε αρκουδάκι που είχε πιαστεί σε παράνομη παγίδα αγριογούρουνων

Το αρκουδάκι που διασώθηκε είναι ενός έτους και 45 κιλά

Σε μια συρμάτινη θηλιά παράνομης παγίδας για αγριογούρουνα, πιάστηκε αρκουδάκι στις Πρέσπες, που χάρη όμως στην Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, απελευθερώθηκε μετά από λίγες ώρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ», το 1,5 έτους ζώο, εντοπίστηκε το πρωί της 2ας Απριλίου από γεωργό κατά τη διάρκεια του οργώματος, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως την Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών.

Η εταιρεία ενημέρωσε το Δασαρχείο Φλώρινας και τη Μονάδα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας (ΟΦΥΠΕΚΑ), η οποία ήρθε σε επαφή με την «Καλλιστώ». Με τη συνδρομή συνεργάτη κτηνιάτρου από την Καστοριά, ενεργοποιήθηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) για την αρκούδα του έργου LIFE ARCPROM, η οποία ξεκίνησε την επιχείρηση το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με το MEGA, τα μέλη της ΟΑΕ διαπίστωσαν ότι παρόλο που το αρκουδάκι ήταν εγκλωβισμένο αρκετές ώρες, ήταν πολύ καλά στην υγεία του και έτσι αμέσως μετά τη νάρκωση, με ειδικό αναισθητικό όπλο, την αφαίρεση της θηλιάς και τις πρώτες βοήθειες, ακολούθησε η απελευθέρωση του.

Στο αρκουδάκι (θηλυκό, βάρους 45 κιλών) δεν τοποθετήθηκε ραδιοκολλάρο που θα κατέγραφε την κίνησή του, λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το αρκουδάκι ήταν σε μια ηλικία που είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του με την μητέρα του και μπορούσε να ζήσει μόνο του.