«ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ 100.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ»

ΕΛΛΑΔΑ

Ψευτογιατρός - Συγκλονίζουν νέες καταθέσεις συγγενών των θυμάτων του

Ψευτογιατρός - Συγκλονίζουν νέες καταθέσεις συγγενών των θυμάτων του

Για τεράστια ποσά που τους έφαγε ο «ψευτογιατρός» κάνουν λόγο συγγενείς θυμάτων του. Γυναίκα - θύμα του, καταγγέλλει ότι την προέτρεπε να σταματήσει την αγωγή που της είχαν δώσει οι γιατροί. 

Απίστευτες μοιάζουν οι καταγγελίες συγγενών των θυμάτων αλλά και θυμάτων που επέζησαν παρά τη δράση του ψευτογιατρού. Οι καταγγέλλοντες μιλούν για τεράστια ποσά που τους αποσπούσε τάζοντάς τους... θαύματα με μια «πρωτοποριακή θεραπεία».

Ένα από τα θύματά του μάλιστα, δηλώνει ότι ήταν ο σύζυγός της που την απέτρεψε από το να σταματήσει την αγωγή που της είχαν δώσει οι γιατροί, όπως την προέτρεπε ο ψευτογιατρός.

Σύζυγος άνδρας που πέθανε το 2019, δηλώνει στο MEGA. «Μας πήγε στη Γερμανία κάναμε ένα PET Scan και είδαμε ότι ήταν βαρύ το εγκεφαλικό του. Μας πήγε στον γιατρό εκεί».

Η οικογένεια του ασθενούς συμφώνησε και τότε ξεκίνησε η δήθεν «θεραπεία».«21.000 ευρώ η ένεση, 4 ενέσεις βάλε και δύο φορές που πήγαμε στη Γερμανία. Περίπου 100.000 μας βγήκε. Προκειμένου να γίνει καλά, να μπορεί να περπατάει. Δεν είχαμε βελτίωση γι’ αυτό και σταμάτησα και φύγαμε. Πήγαμε στη Γερμανία, 3000 τα PET scan, 21.000 η ένεση και εγώ 3 ενέσεις έκανα. Και λέμε δεν θα κάνουμε άλλη και μια μέρα που τον πήγα για φυσιοθεραπεία τον έπεισε «πρέπει να κάνεις και την 4η γιατί δεν ολοκληρώνεται η θεραπεία» και κάναμε και την 4η».

«Μας έδωσε ελπίδες και ο άνθρωπος κατέληξε»

Αδελφός 53χρονου θύματος, αναφέρει για τη δική του εμπειρία: «Έκανε αυτός ο άνθρωπος τον γιατρό, παρουσιάστηκε ως γιατρός ότι μπορεί να τον κάνει καλά και του έδωσε ελπίδες οι οποίες αποδείχτηκαν ψεύτικες μέχρι που άνθρωπος κατέληξε».

Άλλη καταγγέλλουσα δηλώνει: «Ξέρω πολύ καλά ότι τα άτομα δεν είναι πέντε. Είναι έξι. Γνωρίζω άνθρωπο ο οποίος πήγε τον πατέρα του σε αυτόν, έδωσε τα λεφτά του, ο πατέρας του πέθανε και αυτός ο άνθρωπος ζει μέχρι σήμερα με τις τύψεις ότι αυτός είναι υπεύθυνος που πήγε τον πατέρα του σε αυτόν τον άνθρωπο».

«Στην αρχή έδειχνε μια ανάκαμψη»

Άλλη καταγγέλλουσα, κόρη 58χρονου θύματος του ψευτογιατρού, αναφέρει: «Στην αρχή έδειχνε μια ανάκαμψη, ίσως ήταν η ελπίδα και η δύναμη που του έδωσε ας πούμε, τα λόγια του ότι θα τον κάνει καλά. Όμως καθώς περνούσε ο καιρός γύρω στο 3μηνο – 6μηνο, έπεφτε κάτω, χειροτέρευσε από εκεί και πέρα χειροτέρευσε από εκεί και πέρα η χειροτέρευσε η κατάσταση».

«Με απέτρεψε ο άνδρας μου να σταματήσω την αγωγή»

Γυναίκα που είχε πάθει εγκεφαλικό στα 42 της, το οποίο της άφησε σοβαρά προβλήματα, καταγγέλλει μάλιστα πως ο ψευτογιατρός την καλούσε να σταματήσει την αγωγή που της έδιναν οι κανονικοί γιατροί, βάζοντας τη ζωή της σε κίνδυνο.

«Το 2007 αρρώστησα, έπαθα εγκεφαλικό, ηλικία 42 ετών εγώ. Έπαθα ένα σοκ όπως καταλαβαίνετε γιατί μου δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα. Μέσα στην απελπισία σου πιστεύεις ότι πραγματικά γίνονται αυτά τα θαύματα. Με είδε λοιπόν μου είπε ότι πρέπει να φύγουμε στη Γερμανία στην Φρανκφούρτη. Πήγαμε σε κρατικό νοσοκομείο 6 η ώρα το πρωί.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι πήγαμε με ένα ταξί το οποίο μας περίμενε έξω στο γερμανικό νοσοκομείο και ήταν Έλληνας ο ταξιτζής. Κάναμε ένα PET scan σε νοσοκομείο της Γερμανίας, χωρίς απόδειξη, χωρίς τίποτα, μου λέει: «Δώσε μου τα λέφτά, εγώ θα τα κανονίσω. Εγώ μάλιστα ζητούσα επανειλημμένα απόδειξη. Δεν ήταν λίγα λεφτά, ήταν 25.000 ευρώ.

Αφού έκανα τρεις φορές πεπτίδια και του έδινα 5000 ευρώ κάθε φορά. Σε κάθε βήμα που έκανα μου ζητούσε χρήματα. Τα Pet scan που έκανα ζήτησε χρήματα, στο εισιτήριο που βγάλαμε για να πάμε στη Γερμανία γιατί ήρθε κι αυτός μαζί, τα πλήρωσα εγώ, το ξενοδοχείο το πλήρωσα εγώ, τα πεπτίδια που μου έστελνε ή που μου έφερνε.

Για καλή μου τύχη δεν σταμάτησα ποτέ τη φαρμακευτική αγωγή των νευρολόγων που είχα. Μου είπε να σταματήσω την αγωγή που έπαιρνα αλλά δεν με άφησε ο άντρας μου. Του οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ και μεγάλη ευγνωμοσύνη. Δεν τολμούσα να πω την αλήθεια στους γιατρούς μου, δηλαδή δεν ήθελε με τίποτα να με αποτρέψει κάποιος».

Σχετικές ειδήσεις