ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Τυφλώθηκε από κλωτσιά ένα μικρό γατάκι - Αναζητούνται οι δράστες

Θεσσαλονίκη: Τυφλώθηκε από κλωτσιά ένα μικρό γατάκι - Αναζητούνται οι δράστες

Φρίκη έχουν προκαλέσει οι δύο κτηνωδίες στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, με θύματα γατάκια, ένα δεσποζόμενο και ένα αδέσποτο τα οποία χτυπήθηκαν από ανθρώπινα χέρια.

Το πρώτο πρόκειται για ένα δεσποζόμενο που το είχε χάσει η ιδιοκτήτριά του. Το γατάκι βρέθηκε με τραύματα στο κεφάλι, σπασμένα δόντια και σχισμένο ουρανίσκο.

Το δεύτερο γατάκι που βρέθηκε κακοποιημένο είναι αδέσποτο και εντοπίστηκε σε χώρο στάθμευσης στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Το αβοήθητο ζώο είχε σπασμένη γνάθο και ευτυχώς ένας περαστικός το εντόπισε και το μετέφερε σε κτηνιατρείο της περιοχής. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ δεν μπορούσαν ούτε να το σιτήσουν ενώ του δόθηκε φαρμακευτική αγωγή.

Προς το παρόν νοσηλεύεται σε κλινική στη Σταυρούπολη σε σταθερή κατάσταση και πλέον μπορεί να σηκωθεί και να βαδίσει, ωστόσο δυστυχώς τυφλώθηκε.

Οι καταγγελίες έγιναν γνωστές από το φιλοζωικό σωματείο «Αδέσποτη Ματιά». Οι δράστες αναζητούνται ενώ έχει γίνει έκκληση όποιος γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με το σωματείο. Και τα δύο γατάκια εντοπίστηκαν σε διάστημα λίγων ημερών στην ίδια περιοχή, με τους φιλόζωους να κάνουν λόγω για κακοποίηση από ανθρώπινα χέρια.

Όπως επισημαίνεται ωστόσο, στην περιοχή στεγάζονται σχολικές μονάδες και την ώρα που υπολογίζεται ότι έγινε το συμβάν, έφηβοι αλλά και μικρότεροι μαθητές θα πήγαιναν στο σχολείο τους, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και η αστυνομία.

Η καταγγελία για τη νεαρή αδέσποτη γάτα πυροδότησε κύμα αντιδράσεων στα social media, ενώ πολλοί έχουν εκφράσει την επιθυμία να την υιοθετήσουν.