ΕΛΛΑΔΑ

Ακρόπολη: Πώς έγινε η επίθεση με μαχαίρι κατά του 18χρονου - Ξεσπάει η μητέρα του

Ακρόπολη: Πώς έγινε η επίθεση με μαχαίρι κατά του 18χρονου - Ξεσπάει η μητέρα του

Γνωστοί στις αρχές οι δράστες που επιτέθηκαν στην παρέα του νεαρού στην Ακρόπολη - «Κινδυνεύουν τα παιδιά μας όταν βγαίνουν από το σπίτι», ξεσπάει λέγοντας η μητέρα του 18χρονου

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα ένας ανήλικος, ηλικίας 17 ετών με ένα ακόμα άτομο το οποίο αναζητείται, στη συμβολή των οδών Πανός και Πολυγνώτου, τραυμάτισαν στο λαιμό με μαχαίρι τον νεαρό ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Μια ομάδα πέντε παιδιών έκανε βόλτα στην περιοχή της Ακρόπολης, ένας εκ των οποίων και ο 18χρονος που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στον Ερυθρό Σταυρό. Οι ανήλικοι δράστες φέρεται να ζήτησαν υπό την απειλή μαχαιριού από τον 18χρονο να τους δώσει το τσαντάκι. Όταν πήγαν να τραβήξουν το τσαντάκι τον χτύπησαν στον λαιμό και στην κοιλιακή χώρα.

O ένας εκ των δραστών αρχικά απείλησε τον 18χρονο, με ένα μαχαίρι, ενώ ο δεύτερος δράστης έχοντας το ρόλο του τσιλιαδόρου, παρατηρούσε τον χώρο. Στη συνέχεια ο ανήλικος που κρατούσε το μαχαίρι χωρίς να σκεφτεί τον κίνδυνο για τη ζωή του ανηλίκου, τον μαχαίρωσε στο λαιμό και την κοιλιακή χώρα, άρπαξε το τσαντάκι και τράπηκε σε φυγή.

Οι φίλοι του θύματος άρχισαν να κυνηγούν τους δράστες και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον τσιλιαδόρο στην οδό Αδριανού.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. όπου συνέλαβαν τον ανήλικο και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, ενώ μετά από έρευνες στο σημείο εντόπισαν το τσαντάκι που είχε κλέψει ο ανήλικος δράστης κατά τη διαφυγή του.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που στο μεταξύ είχαν ειδοποιηθεί, έκαναν έρευνες στην περιοχή και κατάφεραν να εντοπίσουν τον 17χρονο και να τον συλλάβουν.

Μάλιστα, σε κοντινή απόσταση από το αιματηρό περιστατικό βρήκαν και το τσαντάκι του θύματος για το οποίο οι δράστες τον έστειλαν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Την δικογραφία σε βάρος του ανήλικου έχει αναλάβει να σχηματίσει το Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως.

Ο δεύτερος δράστης της επίθεσης με μαχαίρι συνελήφθη και αυτός στη συνέχεια στην περιοχή της Ακρόπολης, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα. Ο ίδιος απασχολήσει ξανά την ΕΛ.ΑΣ. Στις 8 Φεβρουαρίου του 2022 με τον ίδιο τρόπο είχε επιτεθεί σε έναν νεαρό προκειμένου να τον ληστέψει, χωρίς καμία ποινική επίπτωση.

Ξεσπάει η μητέρα του 18χρονου μιλώντας στο Newsbomb.gr

Για την κατάσταση της υγείας του 18χρονου γιου της μετά την επίθεση που δέχτηκε καθώς και για το σοκ που βρίσκεται μίλησε στο Newsbomb.gr η μητέρα του 18χρονου. Ο νεαρός έχει υποβληθεί ήδη σε ένα χειρουργείο στην κοιλιακή χώρα όπου δέχθηκε τις μαχαιριές ενώ έχει και ράμματα στο λαιμό.

«Προσπαθεί να μου περιγράψει ακριβώς τι έγινε όμως δεν τον αφήνω, δεν θέλω να θυμάται , δεν του κάνει καλό. «Έχει φοβηθεί πολύ...» λέει η μητέρα του στο Newsbomb.gr και συνεχίζει : «Ένα μήνυμα θέλω να στείλω, να μην γίνονται αυτά, να βρεθεί ένας τρόπος να μην κινδυνεύουν τα παιδιά μας όταν βγαίνουν από το σπίτι, δεν μπορούσε να τα έχουμε σε ένα κλουβί, δεν μπορούμε να τρέμουμε όταν φεύγουν από το σπίτι».

Ο 18χρονος Δημήτρης μέχρι τη στιγμή που έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις είχε τις αισθήσεις του και το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν να ενημερώσουν το πατέρα του.