ΕΛΛΑΔΑ

Σουδάν: Επαναπατρίζεται η δεύτερη ομάδα των Ελλήνων - Θα αφιχθούν στην Τανάγρα

Σουδάν: Επαναπατρίζεται η δεύτερη ομάδα των Ελλήνων - Θα αφιχθούν στην Τανάγρα

Συνεχίζεται η διαδικασία απεγκλωβισμού και επαναπατρισμού των Ελλήνων από το Σουδάν, με νέες αφίξεις σήμερα.

Ακόμα δεκατρία άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και αφίχθηκαν αργά χθες το βράδυ (25.04.2023), με πτήσεις γερμανικών αεροσκαφών, στο Αμμάν της Ιορδανίας. Στους απεγκλωβισθέντες συμπεριλαμβάνεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ.κ. Σάββας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του στην Γερμανίδα ομόλογό του, Annalena Baerbock, για τη βοήθεια που παρέχει η χώρα της στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν.

Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν συνεχίζονται σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους.

Το πρωί της Τετάρτης, το ελληνικό C-27 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Ασουάν για την Άκαμπα της Ιορδανίας για να παραλάβει τους συμπατριώτες μας. Εκεί έφτασε στις 10:30.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την επιστροφή στο αεροδρόμιο της Τανάγρας, όπου αναμένεται να προσγειωθεί στις 16:00, με τη δεύτερη ομάδα των Ελλήνων που επαναπατρίζονται.