ΕΛΛΑΔΑ

Κακοποιήσεις ζώων: Πέφτουν «βροχή» οι καταγγελίες - Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνουν οι υπεύθυνοι

Κακοποιήσεις ζώων: Πέφτουν «βροχή» οι καταγγελίες - Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνουν οι υπεύθυνοι

Σοκάρουν τα περιστατικά με τις κακοποιήσεις ζώων σε Ύδρα και Τζια - Οι κακοποιητές θα πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης

Παγωμένη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί τις καταγγελίες για κακοποιήσεις ζώων στη χώρα μας, οι οποίες δεν έχουν τελειωμό. Ήδη μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα τρία σοβαρά περιστατικά κακοποίησης ζώων έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με τους υπεύθυνους να οδηγούνται ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Ύδρα: 55χρονος πέταξε γάτα από ταράτσα

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 55χρονος που πέταξε μία γάτα από ταράτσα εστιατορίου στην Ύδρα. Ο άνδρας συνελήφθη για κακοποίηση ζώου και έλαβε πρόστιμο 15.000 ευρώ για την πράξη του.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε εις βάρος του, ο 55χρονος που έτρωγε με παρέα στο εστιατόριο έσπρωξε τη γάτα και την έριξε από ύψος 8 μέτρων με τη δικαιολογία ότι ανέβηκε στο τραπέζι και πλησίασε το πιάτο του.

Η γατούλα βρέθηκε τραυματισμένη και αιμόφυρτη από μια γυναίκα και στη συνέχεια οι περίοικοι προχώρησαν σε καταγγελία για κακοποίηση ζώου. Από το περιστατικό δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση στους θαμώνες εστιατορίου.

Ο άνδρας αμέσως μετά τη σύλληψή του, προσπάθησε να δικαιολογηθεί υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να βλάψει το άτυχο τετράποδο και πως αυτό, μετά την σπρωξιά που του έδωσε «έχασε την ισορροπία του» και έπεσε από ύψος οκτώ μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο.

Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες που έτυχε να περνούν εκείνη τη στιγμή από το σημείο και είδαν τη γάτα να προσγειώνεται στα πόδια τους, κατέθεσαν στην αστυνομία ότι ο 55χρονος όχι μόνο παραδέχθηκε ότι ήταν εκείνος που έσπρωξε τη γάτα στο κενό, αλλά τους αντιμετώπισε και με ιδιαίτερα ειρωνικό και προκλητικό τρόπο.

Προς το παρόν, η κακοποιημένη γατούλα, η οποία δεν είναι αδέσποτη, δεν έχει εντοπιστεί. Είναι άγνωστο πού βρίσκεται και ποια είναι η κατάστασή της. Σημειώνεται ότι το κατάστημα που συνέβη το περιστατικό διαθέτει κάμερες που ενδεχομένως έχουν καταγράψει τον τρόπο που έδρασε ο δράστης.

Τζια: Άλογο παστουρωμένο και «εξαντλημένο λύγισε και κρεμάστηκε στην πλαγιά»

Οι εικόνες ενός παστουρωμένου αλόγου, που βρέθηκε εξαντλημένο σε μια πλαγιά στην Τζια, κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ, ο οποίος προχώρησε σε καταγγελία, το άλογο κρεμόταν εξαντλημένο σε μια πλαγιά στο νησί, με τους διερχόμενους τουρίστες να πιστεύουν πως είχε γίνει κάποιο ατύχημα.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, το άλογο, του οποίου τα πόδια ήταν δεμένα μεταξύ τους και εκείνο δεμένο σε μια ελιά, δίπλα σε μια πλαγιά, ψάχνοντας νερό και εξαντλημένο λύγισε και κρεμάστηκε στην πλαγιά, όπως αναφέρει η ανάρτηση.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ, όταν οι τουρίστες άρχισαν να φωνάζουν σε βοήθεια, «ήρθε η κάτοχος θυμωμένη με όσους ασχολήθηκαν, έκοψε τα σκοινιά από την μία πλευρά και άρχισε να το κλωτσάει για να σηκωθεί».

Δείτε την ανάρτηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών:

«Άλογο παστουρωμένο κρεμάστηκε εξαντλημένο σε μια πλαγιά στην Τζια
Το Σάββατο 29 Απριλίου πολλοί διερχόμενοι οδηγοί, οι περισσότεροι τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα του πολιτισμού για διακοπές, νόμιζαν πως τρελάθηκαν.

Σε επαρχιακό δρόμο του νησιού Κέα ή Τζια είδαν να κρέμεται ένα άλογο από μια πλαγιά.

Νόμιζαν οι καημένοι πως έγινε ατύχημα. Που να φανταστούν πως το κακόμοιρο το ζώο του οποίου τα πόδια ήταν δεμένα μεταξύ τους και εκείνο δεμένο σε μια ελιά δίπλα σε μια πλαγιά, ψάχνοντας νερό και εξαντλημένο λύγισε και κρεμάστηκε στην πλαγιά.

Από θαύμα δεν έσπασε κάτι ή τουλάχιστον αυτό νομίζουμε γιατί είναι
σίγουρο πως θα πέθαινε εκεί, κρεμασμένο.

Κανένας μας δεν μπορεί να νιώσει τον πόνο, την απόγνωση και το στρεσάρισμα του όταν κρεμόταν εξαντλημένο για ώρες δεμένο και παστουρωμένο χωρίς καμία πρόσβαση σε νερό και φαγητό.

Δυστυχώς είναι παγκόσμια γνωστό πως τα ιπποειδή στην Ελλάδα ζουν στον Μεσαίωνα ως ζώα ενός κατώτερου Θεού, ενώ πολύ πρόσφατα τοπικοί φορείς απαίτησαν την παρανομία του δεσίματος των ποδιών μεταξύ τους, δηλαδή την συνέχιση της παστούρας ως μέσο διατήρησης της κτηνοτροφικής παραγωγής!!!

Οι τουρίστες άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια, ήρθε η κάτοχος θυμωμένη με όσους ασχολήθηκαν, έκοψε τα σχοινιά από την μια πλευρά και άρχισε να το κλωτσάει για να σηκωθεί.

Το σωματείο μας κατέθεσε καταγγελία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ζητώντας την οριστική αφαίρεση του ζώου.

Αν δεν προέρχεται από τζαμπάση ο οποίος δεκάρα δεν δίνει, όποιος ιδιώτης το πούλησε στο νησί και το αναγνωρίζει ας μιλήσει γιατί θα μας βοηθήσει να το βοηθήσουμε.

Ιπποειδή, ζώα ενός κατώτερου Θεού και στην Τζια του 2023».

Δυστυχώς, όμως, δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό κακοποίησης ζώου. Σοκαριστικές εικόνες έρχονται από το νησί της Τζιας, όπου ένα παστουρωμένο άλογο – παστούρωμα είναι το δέσιμο των ποδιών του ζώου μεταξύ τους, συνήθως δένεται ένα μπροστινό και ένα πίσω της ίδιας πλευράς – βρέθηκε εξαντλημένο σε πλαγιά. Σύμφωνα με καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ, το ζώο βρέθηκε μπροστά στα μάτια τουριστών το Σάββατο εκτός από παστουρωμένο και δεμένο σε μια ελιά δίπλα σε μια πλαγιά, ψάχνοντας νερό, και εξαντλημένο λύγισε και κρεμάστηκε στην πλαγιά.

«Οι τουρίστες άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια, ήρθε η κάτοχος θυμωμένη με όσους ασχολήθηκαν, έκοψε τα σκοινιά από τη μια πλευρά και άρχισε να το κλοτσάει για να σηκωθεί. Δυστυχώς είναι παγκόσμια γνωστό πως τα ιπποειδή στην Ελλάδα ζουν στον Μεσαίωνα ως ζώα ενός κατώτερου Θεού» αναφέρεται στην ανάρτηση του Συλλόγου. Οι Αρχές πραγματοποίησαν άμεσα έρευνα για τον εντοπισμό του ιδιοκτήτη του ζώου και τελικά συνελήφθη ένας 34χρονος, με την υπόθεση κακοποίησης ιπποειδούς να παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Θεσσαλονίκη: Έφηβος περιφερόταν στον δρόμο έχοντας ως κατοικίδιο ένα παπάκι

Όπως παρουσιάζουν τα «ΝΕΑ» λίγες μέρες νωρίτερα από τις δύο αυτές σοβαρές υποθέσεις κακοποίησης, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Καλαμαριάς, ένας έφηβος περιφερόταν στο δρόμο έχοντας ως… κατοικίδιο ένα παπάκι, το οποίο μάλιστα είχε δέσει. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο νεαρός είχε περάσει από τα πόδια του ζώου τέσσερα σκοινιά. Όπως τονίζουν πάντως οι ειδικοί, η κακοποίηση και ο βασανισμός των ζώων δεν είναι μια φυσιολογική ανθρώπινη συμπεριφορά, αντίθετα κρύβει σοβαρή αντικοινωνική συμπεριφορά με ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο.

Σύμφωνα με την ειδική γραμματέα για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς Μάρσα Δημοπούλου, η οποία μίλησε στα «ΝΕΑ» οι καταγγελίες που φτάνουν στα αστυνομικά τμήματα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. «Είναι ενθαρρυντικό που πλέον αυτά τα περιστατικά καταγγέλλονται και μάλιστα για πολλές από αυτές τις υποθέσεις σχηματίζονται δικογραφίες και παίρνουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Παράλληλα, από πλευράς Αστυνομίας δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στις καταγγελίες καθώς πλέον υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό στις Κεντρικές Διοικήσεις της Αστυνομίας που ασχολείται αποκλειστικά με τις υποθέσεις κακοποίησης ζώων και παρακολουθεί την εξέλιξη των υποθέσεων αυτών ανά αστυνομικό τμήμα».